1. Zondag 7 september 2014

Beste Voetbalvrienden,

Een zeer speciaal moment: de eerste wedstrijd van HRC’14 als gezamenlijke opvolger van de voetbalverenigingen van Rossum en van Hurwenen; vandaag 7 september 2014 is het ons een voorrecht onze gasten van V.V. Ophemert te verwelkomen op ons sportpark in Hurwenen.

Met enige bescheidenheid maar ook gepaste trots staan wij hier vooral dankzij de bewonderenswaardige samenwerking – zowel binnen als buiten het Bestuur – van de twee voormalige rivalen; dankzij hun niet aflatende inzet zijn we op het punt gekomen waar we vandaag zijn: belangrijke formaliteiten zoals Notariële Akten, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, samenvoegen van ledenadministraties voor de KNVB, naast praktische zaken als nieuwe tenue’s, overeenkomsten met sponsoren, een sluitende ondersteuning door trainers, verzorgers, leiders en al diegenen die van HRC’14 een succes maken. Veel dank aan iedereen !!

Bijzondere dank zijn wij verschuldigd aan de Fusiecommissie, voor het waardevolle voorbereidende werk dat zij hebben verricht. In dit opzicht is het op z’n zachtst gezegd opmerkelijk dat de fusie er is gekomen na vele jaren van verwikkelingen en wel op aandringen van de Gemeente Maasdriel, maar dat diezelfde gemeente ons te verstaan heeft gegeven dat er van een feitelijke samenvoeging op één sportpark voor de komende jaren geen sprake kan zijn.

Om ieders herinnering op te frissen: de Gemeente heeft zich tot doel gesteld om het aantal sportparken terug te brengen van 9 tot 4 à hooguit 5; er zal nl. bezuinigd moeten worden. Nu dat de fusie (eindelijk) een feit is, is er ondertussen op de woningmarkt het nodige gebeurd, zullen de gronden waar we nu spelen voorlopig geen andere bestemming kunnen krijgen en dus is er geen geld voor het realiseren van één sportcomplex voor HRC’14.
Binnenskamers heb ik het al gezegd: we zullen HRC’14 moeten gaan besturen bij wijze van een bedrijf met twee filialen.

Best lastig als je bedenkt welke gevolgen dat heeft voor de indeling: op welk sportpark spelen we volgende keer? In Rossum of in Hurwenen? Gelukkig heeft onze technische staf een sluitend schema weten op te stellen. Mooi werk. Nu moeten we zorgen dat onze gasten ons altijd op het juiste veld weten te vinden, in Hurwenen of in Rossum: een uitdaging voor de communicatie.

Laat ik niet overdreven romantisch klinken: voor ons allen is het nog even wennen aan de nieuwe situatie, er zal geheid nog wel iets fout lopen (hopelijk niet), maar wanneer dat mocht gebeuren, dan doen we een beroep op ieders begrip en vragen je meteen te streven naar een oplossing. Jammeren en praten volgt later, en is ook beslist nodig om herhaling te voorkomen.

Graag wens ik de beide teams een sportieve wedstrijd.

Vriendelijke groet namens het bestuur van HRC’14,
Niels Sneyders de Vogel, voorzitter