15. Zondag 2 oktober 2016

Beste Voetbalvrienden,

Deze week alweer een thuiswedstrijd? Vorige week ook al. Sinds een tijdje dacht ik de geheimen van de KNVB en van de competitie te begrijpen: de ene zondag thuis, de volgende zondag uit, maar nu snap ik het ineens niet meer. Een troost: onlangs las ik in de media dat er in dit land veel mensen zijn die van de KNVB weinig meer snappen. Wie weet zijn ze nu wel op zoek naar een interim manager, zo’n buitenstaander die geen verstand heeft van voetbal en al helemaal niet is ingevoerd in de interne twisten. Voor het goede begrip: ik heb eerst nog wat af te maken bij een gezellige dorpsclub in de Bommelerwaard en ben dus niet beschikbaar 😉

Vandaag mogen we het eerste team van FC Schadewijk verwelkomen. In ons Info Bulletin van vorige week stond dat ze dit seizoen met 1 – 1 gelijk hebben gespeeld tegen Theole. Dat is een interessant gegeven: na onze wisselvallige start van de competitie zal onze eerste elftal selectie nu wel helemaal op scherp staan. Langs de lijn spreken de geluiden voor zich: Waarom staat Peter Maasdam niet in ons eerste? En laat Gertjan Piels niet op de bank chillen, maar meteen het veld in. Voorin kunnen we extra snelheid goed gebruiken. Nu is het nodig dat we onze gevaarlijke mannen opstellen om de druk op te voeren en de tegenstanders te dollen. Aldus de visie van clubgenoten met veel meer ervaring en spelinzicht dan ik (in alle bescheidenheid).

Over ons nieuwe complex wordt er achter de schermen hard gewerkt. Daarover valt in dit voorwoord nog weinig nieuws te melden. Wel sluit ik me volledig aan bij de waardering en het compliment dat onze Technische staf vorige week heeft uitgedeeld over telkens weer de uitstekende verzorging van ons programmaboekje: HULDE !!

Voor nu wens ik onze spelers en trouwe supporters een mooie en sportieve wedstrijd.

Vriendelijke groet namens het bestuur van HRC’14,

Niels Sneyders de Vogel, voorzitter