4. Zaterdag 4 april 2015

Beste Voetbalvrienden,

Een hartelijk welkom aan het eerste team van S.V. Heerewaarden.

Enkele wetenswaardigheden:
De Vereniging is rond 1930 voortgekomen uit arbeidersteams van de drie steen-fabrieken De Hoogewaard, De Buke en Bato’s Erf. Later kwamen daar vele vissers bij. Al te vaak verkozen ze echter de visnetten en kwam de club spelers tekort. Toen ook nog WO-II uitbrak is de toenmalige club opgeheven. Na de oorlog kwam er een doorstart, die sindsdien bestaat als SV Heerewaarden. Gemeten naar hun drie heren-, een dames- en vijf jeugdteams, zal de vereniging half zo groot zijn als HRC’14. Ze beschikken over 1 wedstrijdveld en een oefenhoek. Onze uitwedstrijd op 15 sept.’14 eindigde in 1 – 11.

Op hun website schrijven ze: “Grootste bedreiging voor de vereniging in de komende jaren is ongetwijfeld een door de gemeente opgedrongen fusie, waardoor na een geschiedenis van ruim 80 jaar het voetbal uit Heerewaarden zou verdwijnen.”

Nog even een terugblik op afgelopen maandag 23 maart: de info-avond over onze plannen voor een nieuw gezamenlijk sportcomplex voor alle politieke fracties van Maasdriel; de opkomst was aanzienlijk hoger dan verwacht; we werden zelfs aangenaam verrast door de aanwezigheid van twee wethouders. Er werd stevig discussie gevoerd, waarbij ook de nodige kritische geluiden klonken. Mooi zo, want daar wordt ons plan alleen maar beter door. Onze achterliggende gedachte is om Maasdriel van meet af aan te betrekken in onze ontwikkelingen. Voornaamste punt: het heeft weinig zin om onze hand te gaan ophouden bij de Gemeente, dan kunnen we lang wachten. Vandaar onze oproep: Maasdriel, beperken jullie je tot de aanleg van vier velden, dan zorgen wij voor ons nieuwe clubgebouw annex sporthal.

Daarnaast werken we nog aan de nodige PR voor HRC’14: Coen heeft deelgenomen aan de talkshow in de Leyenstein op zondag de 22e en de nieuwe burgemeester was afgelopen maandag bij de training van ons G-team; een fragment daarvan kun je zien op een filmpje van André Versteeg, waarop ik ook nog onze ideeën uit de doeken heb gedaan.

Laat ik niet teveel opschrijven; dit is een mooi moment om af te ronden. Graag wens ik iedereen een mooie en sportieve wedstrijd, zowel voor de spelers als voor de toeschouwers.

Vriendelijke groet namens het bestuur van HRC’14,
Niels Sneyders de Vogel, voorzit