5. Zondag 27 september 2015

Beste voetbal liefhebbers,

Deze week verwelkomen we het eerste elftal van V.V. S.C.R. uit Rijswijk (Gld.) Volgens hun website bestaat de vereniging al 52 jaar en speelt hun eerste sinds 2007/08 stabiel in de vierde klasse. Onlangs werd thuis met 3-0 gewonnen van OSC45. De stand in de competitie staat verderop in dit info-bulletin.

Menigeen zal het afgelopen jaar hebben gemerkt dat ik dit voorwoord graag gebruik bij wijze van nieuwsbrief aan jullie. Zonder tegenbericht wil ik hier gewoon mee doorgaan.

In mijn voorwoord van twee weken geleden maakte ik melding van de uitnodiging van de Wethouder van Financiën. Dat bleek een plenaire briefing te zijn aan vier Maasdrielse voetbalclubs. Omdat er al het één en ander in de lokale pers had gestaan, vond de Wethouder het correct (m.i. terecht) om de vier clubs daar ook persoonlijk over in te lichten. Daar kan ik over melden dat de Gemeente het voornemen heeft om een aanzienlijk bedrag op te nemen in de begroting van 2016 ter verbetering van de velden van de Voetbalverenigingen uit Ammerzoden, Hedel, Kerkdriel en HRC’14. Een en ander onder voorbehoud van instemming door de Raad op 5 november.

Voor de vier clubs steekt Maasdriel in beginsel in op een investering in kunstgras en voegde daar meteen aan toe dat er per club maatwerk mogelijk is. Volgende week hebben we daartoe een individueel gesprek met de Gemeentelijke Case-Manager, aan wie we onze voorkeur voor 4 x natuurgras gaan bevestigen, zoals beschreven in ons planvoorstel uit februari en ons begrotingsvoorstel uit juli jl. Kortweg: hoewel een kunstgrasmat in theorie intensiever kan worden gebruikt dan natuurgras, bieden 3 velden ons ontoereikende capaciteit voor ons gehele trainings- en wedstrijdschema. Vandaar onze uitdrukkelijke noodzaak voor in de eerste plaats vier velden; of er dan nog financiële ruimte is om bovendien kunstgras aan te leggen is de vraag. Zo niet, dan is kunstgras wellicht in de toekomst aan de orde. Ergens medio oktober volgt opnieuw een plenaire sessie bij de Wethouder met alle 4 clubs samen; daar verwachten we nader nieuws over de verdeelsleutel van de gelden, d.w.z. naar ledental, naar aantal velden of evt. anderzins. Al met al beschouwen we dit als een gunstige ontwikkeling waar we zeer verheugd over zijn. Dat we hiermee onze volledige samenvoeging nog niet kunnen realiseren, moge echter duidelijk zijn. Maar niet getreurd: na het begrotingsjaar 2016 volgt begrotingsjaar 2017, wat ongetwijfeld weer nieuwe kansen schept.

Achter de schermen gaat het om de knikkers, vandaag gaat het om het spel. Voor ons eerste team om nul tegengoals te houden en opnieuw drie wedtrijdpunten in de wacht te slepen lijkt me een steeds spannender wordende uitdaging. Vandaag in deze thuiswedstrijd moet dat zéker haalbaar zijn. Aan onze gezamenlijke energetische ondersteuning zal het niet liggen. Menige voetbalvereniging heb ik al jaloers horen praten over het overweldigende aantal supporters van HRC’14, bij uitwestrijden notabene vaak meer dan de supporters van onze gastheren !!

Samenvattend wens ik spelers en toeschouwers dit weekend mooie mooie en sportieve wedstrijden.

Vriendelijke groet namens het bestuur van HRC’14,
Niels Sneyders de Vogel, voorzitter