HRC’14 – Ophemert 5-0

HRC’14 – Ophemert 5-0 (3-0)

Eindelijk was daar de dag waar velen met smart al enkele weken op hebben gewacht. Dé eerste officiële wedstrijd in de mooie blauw/zwarte tenues van de nieuwe fusieclub HRC ’14.

Een goede voorbereiding met een grote groep gretige spelers van de twee selecties van voormalig vvHurwenen en vvRossum. Trainer Marcel Helderton heeft veel spelers een kans heeft gegeven en er is een goede groep van 16 spelers, voor zowel het eerste als het tweede geselecteerd en vandaag mochten de volgende 11 spelers het veld betreden:

Goal: Thierry Laheij

Verdediging:
Coen van Tol
Johan Verhoeven
Roy Broeders (vanaf heden Pietje genoemd en tevens aanvoeder van het vlaggenschip van HRC ‘14’ 14.
Janno van Doornmalen

Middelveld:
Joost van Engelen
Patrick Jansen
Frank Quadvlieg

Aanval:
Hans Grandia
Berry van Maren
Peter maasdam

Wissels:
Noah Maas
Joost van Tol
Roy van Hemert
Gertjan Piels

Op het moment dat de scheidsrechter het team komt halen staan de koppies strak, worden er een aantal kreten ter aanmoediging geslagen en kijkt iedereen elkaar eens goed aan. Het moment waar iedereen op heeft gewacht ….… het avontuur HRC ‘14 gaat beginnen!

Toen iedereen de hoek om kwam en het veld betrad werd duidelijk dat er veel publiek aanwezig was. Dit geeft de spelers een boost en dit was de eerste minuten duidelijk te zien. Om met de deur in huis te vallen begint HRC ‘14 met een droomstart. In de derde minuut zet Coen van Tol goed door en kan Berry van Maren in de zestien bereiken. Een goede draaiactie en Berry blijft één op één met de keeper zeer koel.. 1-0 in de derde minuut!

Je zou kunnen verwachten dat er na zo’n lekkere start  een bepaalde last van je schouders zou vallen, maar niets is minder waar. Het eerste half uur was niet zo goed en een beetje onrustig. Passes die net niet goed zijn en ballen die van de voeten springen, maar dit alles zonder een moment in de problemen te komen. Zonder een echte kans of mogelijkheid weg te geven heeft HRC ’14 de controle. Laten we het op  de zenuwen houden, maar ook zeker de wil om (te graag) te knallen en het goed te willen doen. Na een half uur zet Hans Grandia goed door aan de rechterkant en bedient Berry van Maren. Het verleden, de bekerwedstrijden en de trainingen wijzen uit dat dit wel aan Berry is toevertrouwd en schiet beheerst binnen, 2-0!

Vlak voor rust ziet Peter Maasdam dat Frank Quadvlieg goed inschuift en zich vrijloopt. Een bevestiging van een goed laatste kwartier door een zakelijke, droge knal van Frank die zorgt voor een comfortabele ruststand  3-0.  In de rust worden bepaalde puntjes op de i gezet. Frank Quadvlieg blijft in de kleedkamer achter en Gertjan Piels neemt zijn positie in.

De 2e helft begint HRC ‘14 goed en onze “sneltrein” Hans Grandia heeft het gas gevonden. Na een indrukwekkende sprint in de 50e minuut blijft Hans koel en schuift de bal beheerst langs de keeper, 4-0! Een paar goede aanvallen en kansen/ mogelijkheden later bewijst het spreekwoord “de aanhouder wint” zich. Berry stuurt Peter Maasdam diep en Peter zet de uiteindelijke eindstand op het scorebord.. 5-0.  Niet veel later komt Roy van Hemert in de ploeg voor Janno van Doornmalen en neemt Joost van Tol de positie van Johan Verhoeven in.  Ook de laatste 20 minuten waren zeker niet slecht waarbij verbeterpunten in onder andere het positiespel zijn aan te wijzen. We moeten niet vergeten dat we een fusieclub zijn en dus met een nieuwe groep aan de slag zijn gegaan. Een gretige groep die aan elkaar moet wennen, maar zo ontzettend graag wil. Gekoppeld aan de kwaliteiten in de selectie kan dit leiden tot mooie wedstrijden en resultaten. Één ding is zeker (en misschien te kritisch)… Er is ruimte voor verbetering en (de wil en drive om deze uitdaging aan te gaan is aanwezig) daar gaan we op dinsdag en donderdag mee aan de slag. Maar om de competitie op deze manier te beginnen is natuurlijk fantastisch en dit is samen met de supporters flink gevierd!

Volgende week de 1e derby van HRC ‘14 in en tegen Heerewaarden. Wordt vervolgd!