Baronie VR1 – HRC’14 VR1 (0-1)

Na een weekje zonder voetbal, de tegenstander van vorige week (Amstenrade) kreeg geen elftal op de been, mochten de vrouwen van HRC naar Breda om daar te spelen tegen de vrouwen van Baronie. Een tegenstander die nog bekend was uit een heel ver verleden.

De bezoekers begonnen zeer voortvarend en creëerde direct een levensgrote kans, die door de keepster knap gepareerd werd. Dit zette de toon voor het verdere verloop van de wedstrijd. HRC creëerde een aantal grote kansen en de thuisploeg kwam niet verder dan een paar kleine uitvallen.

Pas kort na de rust lukte het om een van de goede kansen om te zetten in een doelpunt. Na een goede actie op het middenveld, werd Eline de Groot op rechts weggestuurd. Haar voorzet belandde op het hoofd van de kleinste speelster van het veld, Naomi van Stijn. Zij kopte de bal knap achter de lange keepster van de Baronie. Een zeer terechte 0-1.

Ook na het doelpunt lukte het de thuisploeg maar heel sporadisch om een aanval in te zetten. En dan vonden ze steeds keepster Melissa Biesheuvel, die weer een foutloze wedstrijd keepte en keurig de nul hield.

Na ruim 90 minuten spelen floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
De 3 punten gingen zeer terecht mee naar Gelderland.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van DSE uit Etten-Leur. Aanvang wedstrijd is 12.00u. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Den Hoek in Rossum.