Bavel DA2 – HRC’14 DA1 (3-4)

Bavel DA2 – HRC’14 DA1 (3-4)

De derde wedstrijd voor de dames in en tegen Bavel. Na een foutloze heenrit, begonnen de dames niet heel sterk aan de wedstrijd. Randzaken, als de grensrechter van de thuisploeg en de scheidsrechter, bepaalde het spelbeeld. Toch wisten de bezoekers op voorsprong te komen. Na een combinatie op het middenveld speelde aanvoerster Caroline blom 3 man uit in de zestien en speelde ze de bal breed naar de tweede paal. Alwaar Wanda van Wijnen klaar stond om de bal binnen te tikken. Lang konden de dames van HRC niet genieten van de goal, want meteen vanaf de aftrap maakte de thuisploeg gelijk. Hierna golfde het spel op en neer. Echte kansen werden er niet gecreëerd door beide teams. Toch keek HRC met de rust tegen een 3-1 achterstand aan.

In de rust werd even orde op zaken gesteld. De posities werden op een paar plaatsen gewijzigd en vol goede moed betraden de dames het veld. Het spel werd wel iets beter, maar echt grote kansen bleven uit. Pas in de 70ste minuut was het Wanda van Wijnen die de aansluitende treffer maakte. Op aangeven van Caroline Blom, kopte zij de bal achter de keepster 3-2. Hieruit putte de bezoekers moed en trokken massaal ten strijden. En dat leverde in de 85ste minuut de gelijkmaker. Een eindje buiten de zestien kreeg Caroline Blom de kans om een vrije trap te nemen. Ze besloot deze direct op doel te schieten. De bal belandde in de linkerkruising, ver buiten het bereik van de keepster 3-3.

Met nog 5 minuten op de klok, rook dit naar meer. En HRC kreeg meer. Ariëlle Hoskam kreeg de bal in het midden aangespeeld. Zij zag de vrijstaande Wanda van Wijnen die op links aan de aandacht was ontsnapt van haar directe tegenstandster. Ze nam de bal goed aan en schoot hem vervolgens in de rechter verre hoek. En zo wonnen de dames van HRC, op basis van de tweede helft, verdiend met 3-4.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen OJC uit Rosmalen.