Bekkerveld VR1 – HRC’14 VR1 (0-0)

Deze zondag al vroeg uit de veren om het lange end naar Bekkerveld te rijden. Dat ligt onder Heerlen in zuid Limburg.

Door de afwezigheid van 5 speelsters van de selectie, werden we vergezeld door 2 jonge speelsters uit de MO15 en 1 speelster uit vrouwen 3. Hierdoor konden we 12 dames op het formulier zetten.

Bekkerveld staat 1 punt onder ons, dus de wedstrijd was erg belangrijk. Alle 12 dames waren zich daarvan bewust. Toch was het een hele moeilijke wedstrijd. Met name in de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel. Ze waren vooral fysiek sterk, zaten er kort op.

Na rust nam HRC het initiatief over en kwam de druk meer en meer op de helft van Bekkerveld te liggen. Er werd hard gewerkt en geconcentreerd gespeeld. Weinig ruimte gegeven aan de tegenstander. Daar waar het in de eerste helft wat slap was, was het in de tweede helft behoorlijk stevig.

Toch werden er door beide partijen weinig echte doelkansen gecreëerd. En zo stond na ruim 90 minuten nog steeds de 0-0 op het scorebord. Dit is een erg belangrijk punt, in de strijd tegen de nacompetitie. Bekkerveld blijft hierdoor onder HRC staan op de ranglijst.

Volgende week wacht alweer een finale tegen de nummer voorlaatste, de vrouwen van Schijf. We spelen dan om 12.00u op ons sportpark in Rossum