BMC 6 – HRC’14 3 (1-1)

BMC 6 – HRC’14 3 (1-1)

Op het programma vandaag de uitwedstrijd tegen BMC 6. Een ploeg die tot aan vanmiddag vier punten heeft weten te sprokkelen en geen hoogvlieger is in onze competitie. Toch mag er voorafgaand aan de wedstrijd van onderschatting geen sprake zijn. Het is al eerder gebleken dat we tegen de mindere teams vaak meegaan in het slechte spel en daarnaast kunnen we er ook nog niet op vertrouwen dat we iedere week een voldoende spelen. Gezien de wedstrijd van vandaag kunnen wel stellen dat BMC zeker geen verkeerd elftal heeft (maar wat is in deze de invloed van het beker/inhaal weekend?). We hebben immers mindere elftallen getroffen deze competitie.

Ook vandaag kenden we weer een aantal wijzigingen in de selectie. Pepijn en Hein zijn nog altijd geblesseerd en ook Ramon en Peter waren vandaag niet inzetbaar. Het grootste verlies was echter dat we het vandaag ook moesten zien te stellen zonder het voetbaltechnische expertise van leider Stan. Gelukkig waren Pepijn en Hein bereid de leiding op zich te nemen en konden we ook een beroep doen op Noah, Tom en Coen om toch met een mooie groep af te reizen naar Berlicum.

Om goed voorbereid op weg te kunnen had Pepijn eerder op de week al een, op papier, mooie 4-3-3 opstelling uitgedacht. Omdat John en Coen later aankwamen werd er op het laatste moment nog een wijziging aangebracht in deze opstelling en mocht Stefan in plaats van als rechtsback aantreden als linksbuiten. Wat een succes!

Dan de wedstrijd. Over de eerste helft kunnen we niet heel positief zijn. BMC was duidelijk sterker. Met kunst en vliegwerk weten we overeind te blijven maar we creëren zelf toch ook nog een aantal zeer goede kansen. Helaas zijn deze niet aan onze voorwaartsen besteed. We gaan met een brilstand de rust in en hier kunnen wij eigenlijk best tevreden mee zijn.

Natuurlijk wordt ook deze keer de rust weer gebruikt om een aantal wijzigingen door te voeren en ad-interim Pepijn probeert onze mannen weer op scherp te krijgen. Belangrijkste moment tijdens de rust is de entree van Bram. Al vanaf het begin van het seizoen ‘trots lid’ van ons elftal maar van officiële speelminuten is het nog niet gekomen. Of het überhaupt tot deze officiële minuten zou komen was donderdagavond rond 21:15 nog een groot vraagteken. Na eerst een doodschop van Peter te hebben overleeft bleek daarna ook nog zijn twee weken oude trouwring verdwenen. Veertig paar zoekende ogen bleken niet voldoende om de ring terug te vinden. Toch is de ring op vrijdag teruggevonden en naast zijn huwelijk is ook zijn carrière in het derde elftal gered.

Terug naar de tweede helft. We starten sterk en hebben de overhand. Na zo’n twintig minuten spelen glijdt Ekkie (inmiddels met aanvoerdersband) als een ware ballerina tussen vier verdedigers door en met een lepe voetbeweging zet hij de 0-1 stand op het scorebord. We blijven sterker maar de drang naar voren blijkt regelmatig te groot. Dankzij het soms “blind” naar voren gaan van HRC spelers komt de tegenstander er een aantal keer zeer gevaarlijk uit. Even lijkt BMC de gelijkmaker binnen te schieten. Het is echter het arendsoog van Henk wat buitenspel heeft geconstateerd. Uit eigen ervaring en soms wat onbegrip kunnen we stellen dat dit ongetwijfeld buitenspel geweest moet zijn. We hebben onze Henk dit seizoen nog niet eenmaal kunnen betrappen op een onterecht vlagsignaal. BMC scoorde ook vijf minuten later niet, wederom in buitenspelpositie maar het vlagsignaal van Henk werd genegeerd. De spits besloot echter twee meter over. Niet veel later was daar dan toch de, gezien de wedstrijd terecht gelijkmaker. Wederom slordig spel van onze kant stelt BMC in staat de 1-1 aan te tekenen.

Beide ploegen blijven voor de aanval spelen en creëren goede kansen. Aan de ene kant treedt Noah zeer sterk op bij mogelijkheden van BMC. Aan de andere kant krijgen we zelf kansen via Bram en Stefan (lastig schieten met gele clownsschoenen). We zijn inmiddels in de blessuretijd aangekomen als het lijkt alsof een van beide ploegen toch de drie punten pakt. Na slordig uitverdedigen valt de bal bij de spits van BMC die een-op-een met Noah de uitgelezen mogelijkheid heeft zijn team naar de overwinning te schieten. Hij wordt echter tegen de grond gewerkt door diezelfde Noah, resultaat: een penalty. Ondanks goede tips als, hij schiet hem altijd links of hij schiet hem altijd rechts, trekt penaltykiller Noah zijn eigen plan. Met een katachtige reflex tikt hij de bal uit de hoek en zorgt hij er hoogstpersoonlijk voor dat we toch nog een puntje mee naar huis kunnen nemen.

Voorafgaand aan de wedstrijd gingen we voor meer dan een puntje. Na afloop overheerste het realistische gevoel dat een gelijkspel wel terecht was.