Bommelerwaardcup voor voetballende dames

De Bommelerwaardcup voor damesteams is al jaren bij iedereen bekend. Dit jaar vindt het toernooi voor het eerst onder de vlag van HRC ’14 plaats. Eerder werd het al diverse keren door voetbalvereniging Hurwenen georganiseerd. Tijdens het toernooi strijden damesteams uit de hele regio in teams van 7 tegen 7 tegen elkaar om de felbegeerde Bommelerwaardcup.

Het toernooi, waarbij sportiviteit voorop staat, is op dinsdagavond 2 juni op het voetbalcomplex in Hurwenen. Diverse damesteams hebben zich al aangemeld, dus het belooft een mooie afsluiting van het voetbalseizoen te worden. Nog niet opgegeven maar toch meedoen? Aanmelden kan bij Bianca van Ballegooyen (gerjodejong@upcmail.nl) of Joannet van Eck (jve2529@hotmail.com).

Al jaren zetten liefhebbers in Rossum en Hurwenen zich in voor het damesvoetbal. HRC ’14 telt inmiddels drie dameselftallen, die variëren op competitieniveau. Dames 1 zondag speelt tweede klasse en is meer prestatiegericht; dames 2 zondag en dames 1 zaterdag is voor de meer recreatieve voetbalster. HRC ’14 heeft ook een talentvolle meisjesafdeling. Dit seizoen zijn zowel de meisjes C als de meisjes D in het voorjaar én in het najaar kampioen geworden.

Om meer meiden in de streek kennis te laten maken met het plezier van de voetbalsport, organiseerde HRC ’14 afgelopen april een voetbalclinic met een echte KNVB-trainer. Meer dan 30 voetballende dames in de dop waren present.