BSC DA1 – HRC’14 DA1 (2-1)

BSC DA1 – HRC’14 DA1 (2-1)

Deze zondag togen de dames van HRC naar Roosendaal om te spleen tegen de nummer 4 van de competitie. Op een zonnige middag, maar met een straffe wind, werd er afgetrapt voor een mooie voetbalmiddag. In een wedstrijd waarin de thuisploeg over het geheel genomen beter speelde, was het de mentaliteit van de dames van HRC dat ze lang op de been hield. Met vlagen werd er verzorgd voetbal getoond, maar werden ook ene aantal mooie kansen niet benut. En dankzij uitstekend keepwerk van keepster Bianca van Ballegooijen, lukte het de thuisploeg in de eerste helft ook niet tot score te komen.

Na rust werd de druk van BSC wel wat groter op de verdediging van HRC. Maar dankzij hun grote inzet werden de kansen lang niet benut. En lukte het HRC zelf ook om de aanval te blijven zoeken. Een kwartier voor tijd werd de vechtlust van de dames beloond. Nadat Rosanne van Hemert, die doorgebroken was, neergehaald werd net buiten het zestienmetergebied, mocht Wanda van Wijnen aanleggen voor de toegekende vrije trap. Ze plaatste de bal slim op Denise den Tek, die de bal heel verrassend, tussen een aantal verdedigsters, binnen kopte.

HRC sloot de gelederen achterin en BSC kwam er moeilijk uit. Tot in de 88e minuut. De scheidsrechter beoordeelde een situatie zeer vreemd en kende in de zestien meter een vrije trap toe. Die werd goed binnengeschoten.

Helaas maakte de scheidsrechter daarna in de 95e (!) minuut wederom een vreemde beslissing door weer een vrije trap toe te kennen net buiten het zestienmetergebied. En ook deze standaard situatie werd door de thuisploeg benut. En zo werden de dames van HRC bestolen van de punten. Toch kan er gezegd worden dat er veel strijd is geleverd en dat de dames zichzelf niks kunnen verwijten.

De komende 3 zondagen zijn er voor dames 1 geen competitie wedstrijden. De eerst volgende competitiewedstrijd is op zondag 31-11 om half 11 thuis tegen Charlois (uit Rotterdam)