BVV F2 – HRC’14 F1 (9-2)

“Meeverdedigen”

Zaterdag 19 September 2015, wedstrijddag 2 in de competitie. Vandaag spelen we de altijd lastige uitwedstrijd tegen BVV. Deze ploeg wist haar eerste competitiewedstrijd met maar liefst 14-0 te winnen. Het zal vandaag dus weer een zware wedstrijd worden.

Na vorige week onze eerste competitie wedstrijd verloren te hebben van OJC, waren de spelers toch positief gestemd. Na een slecht begin hebben we zeker de 2de helft goed gewerkt en kansen gecreeerd. De dinsdag training werd weer druk bezocht en werd er goed en hard getraind. Op de donderdag was er een heuse gasttrainer ingehuurd in de vorm van Harald van Deelen. Een frisse wind en andere kijk op het spel en manier van training geven , daar leren onze boys alleen maar van. Na zo’n trainingsweek kan het niet anders dan dat daar de vruchten van geplukt gaan worden.

De Wedstrijd:

Er werd verzameld in Rossum, en iedereen was mooi op tijd en zag er super fit uit! Vol goede moed beginnen we onze reis richting het sportpark van BVV. Eenmaal aangekomen werd er snel omgekleed en het veld opgezocht. Na even zoeken en op zo’n beetje elk veld te hebben gestaan, konden we dan eindelijk op het juiste veld onze warming up beginnen. De tegenstander kwam ook het veld op en meteen was te zien dat we wederom met 2de jaars Fjes te maken krijgen.
Iedereen bij ons is aanwezig en fit, en daar is de volgende opstelling uitgekomen:

Keeper: Teddie
Verdediging: Ralph – Sem – Thijs
Aanval: Marijn – Bram – Jasper

Wissel: Tijn en Kay

De wedstrijd begon en direct was te zien dat het een sterke fysieke ploeg is. Veel duels werden door ons verloren , waarbij de scheidsrechter gedurende de hele wedstrijd ook niet helemaal vrijuit ging. Na een aanval van ons, werd er slecht verdedigt waardoor Teddie het in zijn eentje op moet lossen, na een goede redding werd helaas de rebound binnen geschoten, 1-0. Kort daarna werd de 2-0 binnen geschoten. Een corner waarbij we niet goed opletten en er voor de goal 3 spelers vrij staan. Nog geen minuut later stond de 3-0 op het scorebord na een mooi schot, en wederom werd daarbij niet goed verdedigt omdat hij wel héél veel tijd kreeg om te schieten. Marijn heeft er genoeg van en gaat er dan met de bal vandoor. Na een mooie actie word zijn schot echter goed gepakt door de keeper. Meteen uit de counter word de 4-0 gemaakt omdat er bijna niemand meeverdedigt. Nog voor rust worden ook de 5-0 en 6-0 gemaakt waarbij Thijs en Teddie nog goed en hard werkte maar het niet mijn zijn tweetjes konden oplossen.

De rust is aangebroken en de spelers zijn stil, 6-0 achter. De trainers geven aan dat er een stuk beter verdedigt moet worden en we ieder een mannetje moeten pakken. Voetbal is niet alleen aanvallen maar zeker ook verdedigen. Er worden wat wissels toegepast met de volgende opstelling als resultaat. Keeper blijft Teddie. Achterin staan Thijs, Sem en Kay. En voorin staat nu Marijn aan de linker kant, Jasper op rechts, en Tijn in de spits.

De 2de helft begint en de spelers zijn geconcentreed. De verdediging staat een stuk beter met als grote uitblinker Thijs, die steeds zijn mede verdedigers helpt als dat nodig is, en dat zien we graag! Na een mooie actie van Thijs is daar Marijn die op miraculeuze wijze de 6-1 weet te scoren. Na nog een paar mooie aanvallen, waarbij een aantal keer goed werd overgespeeld, kwam er weer een grote kans. Na een goede solo á la Messi, ontsnapt Marijn aan zijn verdedigers. Marijn houd het overzicht en speelt Jasper in. Jasper legt de bal klaar voor zijn rechter en schiet de bal onberispelijk in, 6-2! De spelers van BVV gaan steeds harder spelen, waarbij de trainer van de tegenstander goed handelt door “Sjonnie” eraf te halen. Onze spelers blijven hard werken en komen er af en toe gevaarlijk uit. Na een aantal mooie aanvallen, staan de spelers weer iets te ver naar voren, zodat er na een counter weer gescoord word door BVV , 7-2. In de laatste minuten word ook de de 8-2 en 9-2 gemaakt door BVV en daarmee is de wedstrijd afgelopen.
De penalty serie word zoals iedere keer weer overtuigend gewonnen, met dit keer als hoogtepunt Jasper. Op de vraag van de trainer die vroeg in welke hoek Jasper hem wilde schieten, antwoordde hij vol overtuiging : LINKS IN DE KRUISING! Jasper is aan de beurt, legt de bal goed en schiet snoeihard : LINKS IN DE KRUISING! Om af te sluiten met de nu al legendarische woorden : “Ik zei het toch?!”
Een lastige wedstrijd, waarbij goed duidelijk werd dat we beter moeten gaan verdedigen als we weer willen winnen. Een harde en wijze les dus, waar we de komende week weer hard aan gaan werken.

Man of the Match: Tovenaar Thijs! Thijs is al voor de 2de keer man van de wedstrijd dit jaar. Thijs heeft de knop omgezet en is goed geconcentreerd bezig. Zijn spel gaat met stappen vooruit en hij werkt super hard. Goed bezig Thijs, ga zo door!

Vanaf volgende week spelen we in een nieuwe competitie. We zullen dan i.p.v 2de klasse, 3de klasse gaan spelen. De afgelopen wedstrijden waren zeer leerzaam, maar was het net iets te hoog gegrepen. Komende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen SVSSS F2 uit Udenhout om 11.30uur. Een nieuwe uitdaging tegen een nieuwe ploeg. Hopelijk komt U ons allen steunen en zien we U in Udenhout!