BVV Mini’s – HRC’14 Mini’s (1-3)

“Revanche”

Zaterdag 28 Maart 2015, wedstrijddag vier in de voorjaarscompetitie. Ook is dit de eerste uitwedstrijd voor onze Mini’s deze competitie, en wel tegen BVV uit Den Bosch. Wat weten we nog van deze tegenstander? De thuiswedstrijd hebben we met 3-4 verloren van BVV, waar een hele goede speler in rondliep: Drogba. In de wedstrijd kwamen we met 0-4 achter doordat Drogba niet af te stoppen was, uiteindelijk zijn we met veel vechtlust toch nog terug gekomen tot 3-4. Het is dus tijd voor “Revanche”! Ook heeft BVV al haar wedstrijden nog gewonnen en staat daardoor bovenaan in de competitie.

Even terugblikken op de afgelopen week. Er werd dan eindelijk weer gewonnen door onze boys, en wel met een klinkende 8-0 op Jan van Arckel. In die wedstrijd konden we zien dat onze mannen flink gegroeid zijn. Goed overspelen, veld breed houden, en doelpunten maken zonder genade. Dat klinkt inderdaad weer oud en vertrouwd. De kampioensvorm is weer aanwezig en het zelfvertrouwen spatte er van af! De training die daarop volgde werd dan ook weer goed bezocht. Alleen Teddie was helaas niet aanwezig. Er werd goed getraind op afwerken en afgesloten met een fanatieke partij. Onze Mini’s lijken hun draai weer te pakken te hebben en het vertrouwen in een overwinning is daarbij op zijn plaats.

De Wedstrijd:

Op deze druilerige dag word er verzameld op Sportpark D’n Hoek in Rossum. De boys komen één voor één het complex op lopen, de één nog getergder dan de ander! Op het moment dat iedereen aanwezig is, kan de karavaan zijn weg zoeken naar De Vliert in Den Bosch. Zouden we dan in het stadion mogen voetballen? Ruim op tijd komen we aan bij het stadion, en schuin achter het stadion zien we het complex van BVV liggen. Jammer, het had onze helden niet misstaan om in een stadion te spelen. Hoewel dit stadion nog iets aan de kleine kant is als alle fans van onze Mini’s erin zouden willen.
Na het omkleden word er een goede warming gezet. De tegenstander heeft vandaag 5 spelers op de been weten te brengen, dus spelen we 5 tegen 5. Ook Drogba is weer van de partij, eens kijken of onze boys hem vandaag wel kunnen afstoppen. De opstelling:

Achterin : Revelatie Ralph – Sneltrein Marijn
Voorin : Luitenant Luit – Dribbelkoning Jasper – Kamikaze Kay

Wissel : Rambo Bram, Turbo Teddie, Stormram Sem en Tovenaar Thijs

De taktiek word besproken en daarbij krijgt onze Sneltrein Marijn de belangrijke taak om Drogba af te stoppen, en mocht dat niet lukken is er altijd Ralph nog die “op mag ruimen”.
Het beginsignaal klinkt door een jonge scheidsrechter die voor het eerst floot. Meteen stormen onze mannen op de bal. Goed is te zien welke ploeg de dienst uit zou gaan maken vandaag, die van ons! Er werd aardig over gespeeld en er waren meteen een aantal kleine kansjes die niet verzilverd werden. Na een handsbal van de tegenpartij mocht Jasper aanleggen voor een penalty, deze werd jammer genoeg iets te gehaast genomen en over geschoten. De druk werd groter en groter en het was wachten op doelpunten van HRC’14. Met kunst en vliegwerk werd de bal een aantal keer uit het doel gehouden, waarbij 2 keer de hand werd gebruikt. Gek genoeg werden hier geen penalty’s meer voor gegeven, maar vrije trappen van een paar meter verder, en een muur van 5 man…ongekend. Toch lieten onze boys zich niet gek maken en we bleven aanvallen. Uiteindelijk klonk het rustsignaal bij de brilstand: 0-0.

In de rust werd er genoten van het bekende bekertje limonade, en de puntjes werden op de i gezet. Er werd een compliment uitgedeeld voor het goede spel van de eerste helft, en er werden een aantal wissels toegepast. De opstelling na rust is als volgt: Sem en Marijn achterin. Voorin staan nu Bram, Teddie en Thijs.

De 2de helft is in gang gezet en het spelbeeld blijft hetzelfde. Er word goed gecombineerd en er hangt een doelpunt in de lucht. Tot ieders verbazing valt ie ineens aan de andere kant..1-0. De eerste en enige keer dat we Drogba niet in de gaten hielden, was ie er meteen vandoor om te scoren. Zwaar tegen de verhouding in stonden onze boys ineens tegen een achterstand aan te kijken. Maar zoals U weet uit de vorige wedstrijden, beschikt deze ploeg over een flinke dosis veerkracht! De mouwen werden opgestroopt en er werd nog eens bijgeschakeld. Nog geen 2 minuten later vind zich een rommelige situatie plaats op een aantal meter voor de goal van de tegenstander, en dan is Turbo Teddie op zijn best! Hij duwt zichzelf erdoorheen en scoort de gelijkmaker , 1-1!! Na weer een aantal gemiste kansen, en een aantal wissels, is daar ineens Tovenaar Thijs! Na een mooie aanval is Thijs het eindstation en scoort de 1-2! En dat nog op zijn verjaardag ook! Een publiekswissel tot gevolg. En zoals U weet van onze boys, is de koek nog niet op. Ze bleven doorgaan en op zoek naar nog een goal. Daarbij zaten een aantal hele mooie aanvallen. Het is erg leuk om te zien dat ze steeds meer overzicht krijgen en dus steeds vaker gaan overspelen, dit komt het spel erg te goede. Het slotakkoord is vervolgens voor onze Dribbelkoning. Na weer een mooie aanval is het Jasper die koel blijft voor de goal en zeer beheerst de 1-3 tegen de touwen schiet! Vervolgens klinkt het eindsignaal, en er ontstaat een orkaan aan geluid! Gewonnen van de koploper!! Dit is nog een revanche nemen! Klasse jongens!!

Man of the Match: Sneltrein Marijn! Marijn heeft zich vandaag helemaal weggecijferd voor het team, en Drogba aan banden gelegd. Ondanks dat Marijn even geblesseerd het veld moest verlaten, wilde hij zijn klus afmaken. Tulband om zijn hoofdwond, bitje in de mond, en gaan!! Goed bezig Marijn!

Volgende week spelen we de lastige uitwedstrijd in en tegen Hedel om 9.00uur. Graag zie ik jullie allen weer en hoop ik weer op jullie steun en support!
In een vorig verslag is “De Pen” weer in gang gezet. Maar omdat dat verslag helaas nog niet op de site is verschenen, probeer ik het nog een keer en voeg ik hierbij “De Pen” weer toe. Veel leesplezier!

Harald van Deelen -> Marcel Wijgerse -> Antoine van Bokhoven -> Henry & Annuska Kooijman… :

Hoi ouders van de mini’s,
met de eerste wedstrijd van de mini’s in de nacompetitie gaan we ook verder met in de pen…

Wij Annuska en Henry Kooijman hebben allebei een sportverleden. Onze 3 kids doen gelukkig ook aan sport. We zullen dat ook zeker stimuleren.
Ik ( Annuska) heb altijd paardgereden en op hoog niveau geturnd en ben nu al jaren als zweminstructrice actief in de kreek in Kerkdriel.
Dit is erg leuk werk want je werkt met kinderen van 4 tot en met bejaarden van 80+ die ook nog even beweging zoeken via de ‘gym ‘in het water.
Door mijn werk kan ik er niet altijd zijn bij de wedstrijden van Teun E1 en Bram MP1. Dit wordt prima opgevangen door Opa Piet en of een andere ouder/supporter van de mini’s. Ondanks dat Bram een jaar jonger is en nu ook met een zuurstof percentage van 80% of minder voetbalt, voelt hij zich prima thuis tussen de boys en was ook erg blij met de kaart die hij kreeg toen hij ziek was.

Zijn vader Henry is een regelmatig op het veld te vinden. Henry speelt al 38 jaar voetbal, waarvan 21 jaar in de selectie van het 1e elftal en nu 7 jaar bij de veteranen. Hij is ook leider / trainer van de E1 en maakt deel uit van de vrienden van HRC’14. Deze groep ondersteunt de club met activiteiten en financiën.

Beide zijn we ook al meer dan 25 jaar vrijwilliger van de kindervakantieweek. Henry mag van deze stichting voorzitter zijn. Ook is Henry bestuurslid van de stichting beachvolleybal en is hij sporthalbeheerder. Alles heeft wel een relatie met sporten en actief bezig zijn van kinderen. Het is ook dankbaar om te mogen en kunnen doen.

Het is heel mooi om te zien dat de boys van de mini’s elke week vol passie het veld betreden voor zowel de training als de wedstrijd. De najaarscompetitie werd meteen omgezet in een mooi kampioenschap. Een geweldige boost voor de rest van de sportieve prestaties van de jongens. En ondanks dat de KNVB met de competitie bleef sollen, stonden de jongens elke week voor de volle 100% paraat om de punten te pakken.

De 1e wedstrijd van de nieuwe competitie werd helaas verloren, maar daar hebben ze ook een mooie uitspraak voor uitgevonden: Het kan de beste overkomen”. Zaterdag gaan de boys dit uiteraard herstellen.

De genoemde passie en het enthousiasme maakt dit een mooi groepje. De boys worden extra gestimuleerd, als de ouders hier ook achter staan. Dit gebeurt in grote mate. Super ouders en overige supporters: blijf de boys ondersteunen, want talent zit zeker in dit groepje !! De enorme groei die de jongens meemaken kun je bijna wekelijks zien en dit maakt het steeds weer leuk om te kijken.

We hopen jullie regelmatig allemaal te zien en natuurlijk ook de opa’s en oma’s. Wij willen de pen dan ook eens doorgeven aan een opa en oma. Wim en Willy van Ballegooijen zijn trouwe bezoekers zowel de trainingen als de wedstrijden. Hij is voor jullie.

Dan denken jullie vergeten jullie niet iets? Nee hoor. Een groot compliment voor Lavindo en zijn helpers. Het is een flinke opgave om elke keer maar weer klaar te staan en alles in goede banen te begeleiden. Dit gaat hem zo te zien makkelijk af, maar het is een hele klus. Chappeau Lavindo en wat ons betreft is je contract voor 2015-2016 alvast verlengd.

Zet hem op boys en ouders!