Charlois Da1 – HRC14 DA1 (1-3)

Op deze regenachtige zondag speelden de dames van HRC in Rotterdam tegen de dames van Charlois, de hekkensluiter van de competitie.

Vanwege blessures, werk en vakantie, konden we eigenlijk geen elftal bij elkaar krijgen. Maar dankzij de hulp van vrouwen 2, Kiki van den berg, en MO17, Jonie van Beest, stonden er toch 11 vrouwen op het veld.

In de stromende regen werd er afgetrapt in deze moeilijke wedstrijd. Al gauw werd duidelijk dat de regen en het veld het spel sterk beïnvloedde. Pas na een dik kwartier werd de openingstreffer gemaakt. Rosanne van Hemert werd op links weggestuurd. Haar rush vanaf de middellijn eindigde met een strakke bal in het doel. Daarna werd het spel niet veel beter. Het was wat slordig, maar de tegenstanders konden ook niet echt een vuist maken. Op slag van rust wist Rosanne van Hemert zich weer los te maken van haar directe tegenstandster en na wederom een lange solo, schoot ze de bal achter de keepster. Een 0-2 ruststand.

In de rust bleek dat een van de dames van HRC teveel last had van een blessure, dat ze achterbleef in de kleedkamer. En zo speelden de bezoekers de tweede helft met 10 speelsters. Het plan was om met twee spitsen te spelen en dat het achterin dicht gehouden ging worden. Helaas lukte dat in het begin van de tweede helft niet. Na 3 minuten scoorden de thuisploeg uit een corner. Daarna werden de mouwen opgestroopt door de vrouwen van HRC en werd het spel meer naar zich toe getrokken. De uitstekend spelende verdediging, onder aanvoering van laatste vrouw Arielle Hoskam, hield de tegenstander ver van de goal af. Zij wisten hun numerieke overwicht niet om te zetten in grote kansen. HRC bleef geloven in nog een doelpunt en een kwartier voor tijd kwam die er ook. Het was wederom Rosanne van Hemert die de bal achter de keepster wist te schieten. En zo namen de dames van HRC de dure 3 punten mee naar huis. En omdat de concurrenten puntverlies leden, schuift HRC op naar de tweede plaats, met twee punten minder dan de nr 1, maar met ook een wedstrijd minder!

Volgende week is de wedstrijd tegen de vrouwen van Antibarbari, ook uit Rotterdam, in Hurwenen. Aanvang 12.00u.