Coen Burg nieuwe hoofdtrainer met Peter Netten als assistent.

Met grote trots mogen wij u mededelen dat Coen Burg vanaf volgend seizoen  de nieuwe hoofdtrainer is van HRC’14. Peter Netten wordt aangetrokken als zijn assistent. Beide trainers hebben een carrière als profvoetballer achter de rug en hebben daarnaast al bij diverse amateur- en profclubs ervaring op gedaan binnen het trainersvak. Peter Netten is een oude bekende onder het HRC’14 publiek. Peter maakte in de jaren 2000 furore als speler van vvRossum.

coen-burgCoen Burg (46, rechts op foto), is geboren in Den Bosch en is na een seizoen als als profvoetballer bij FC Den Boschverder actief geweest in verschillende Belgische profvoetbal afdelingen. Hij speelde achtereenvolgens voor: Poederlee, Westerlo, Lierse SK en Sint Truiden. Na zijn actieve loopbaan als profvoetballer is Burg trainer geweest van FC Engelen, Rijswijkse Boys , RKJVV (2e klasse zondag) en Nivo Sparta (hoofdklasse zaterdag). Bij deze laatste club deed hij dit al in combinatie met Peter Netten als zijn assistent. Ook is onze aanstaande hoofdtrainer in het bezit van de UEFA C, B en A trainerslicenties. Gedurende de opleiding t.b.v. zijn A-licentie heeft Coen stage gelopen bij KV Turnhout in de Belgische 2e klasse.

peter-nettenPeter Netten (rechts in beeld als speler van Rossum), eveneens geboren in Den Bosch, heeft gedurende zijn profcarrière ook bij o.a. FC Den Bosch gespeeld. Na zijn revalidatie van een langdurige blessure is Peter Netten actief geweest binnen de talentschool van FC Den Bosch, om na drie jaar met trainer Bert Ruijsch de C-jeugd van FC Den Bosch te begeleiden. Daarna werkte hij achtereenvolgens voor de selecties van BVV, Venray (hoofdklasse) en bij Nivo Sparta (zowel de selectie als de A1).

Onze toekomstige hoofdtrainer en zijn assistent kijken erg uit naar het nieuwe seizoen en het werken bij onze jonge vereniging.

Naast deze twee nieuwe trainers zal ook een bekend gezicht worden toegevoegd aan de technische staf: Harald van Deelen, oud eerste elftal speler van Rossum, huidig speler van de HRC’14 Veteranen en nu succesvol trainer bij de D1. Harald zal komend seizoen beginnen met de trainersopleiding en als stagiair/assistent meelopen bij Coen Burg en Peter Netten.

Verder kunnen wij eveneens mededelen dat het contract van keeperstrainer Martijn van Strien (ook oud FC Den Bosch) is verlengd. Daarnaast zijn ook de contracten met de technische staf van het tweede elftal verlengd. Hans Heida en Arno Cretier zullen ook volgend seizoen verantwoordelijk zijn voor het tweede elftal.