DSC F2 – HRC’14 F1 (7-1)

“Een nieuw begin”

Zaterdag 29 Augustus 2015, de eerste officiele wedstrijd van onze nieuwe F1. Vandaag spelen onze helden die vorig jaar nog schitterde als Mini’s, nu als F1 van HRC’14. Voor het eerst op half veld, voor het eerst 7 tegen 7, voor het eerst met keeper, en als klap op de vuurpijl ook nog eens voor het eerst op kunstgras. En wel tegen onze vrienden van DSC uit Kerkdriel. Hoe zullen onze jongens het er vanaf brengen bij dit nieuwe begin?

Een week eerder dan gepland, beginnen we met trainen. Vanaf dit seizoen zal er 2keer in de week getraind worden, en dit zal het gehele seizoen plaatsvinden op het sportpark van Hurwenen. Na veel drukte op de transfermarkt, een roodgloeiende telefoon en veel buitenlandse belangstelling, hebben we onze spelersgroep nagenoeg gelijk kunnen houden. Enige die er dit seizoen niet bij zal zijn, is onze Luitenant Luit. Na een jaar vol fantastische acties, loeiharde schoten en veel media aandacht, heeft Luit er voor gekozen een sabbatical te nemen om te ontsnappen aan die constante aandacht van alle fans. Daar hebben we een eveneens loeihard schot voor terug gekocht, het schot van Tijn. Naast de spelerswissel hebben we ons ook versterkt met een leider in de vorm van Alexander van Drunen.
Dinsdag was het dan zo ver, de eerst training van het seizoen. De velden liggen er uitstekend bij en iedereen heeft er weer zin in. Ook hebben we dit seizoen nieuwe ballen en hesjes tot onze beschikking, zoals ieder team binnen HRC’14, waarvoor een compliment!
De eerste training stond vooral in het teken van het balgevoel terugkrijgen en de regels weer oprakelen. Ook word er meteen gekeken naar wie het doel kan/wil gaan verdedigen het komende seizoen. Training 2 stond vooral in het teken van veel afwerken en partijtjes. Deze week waren we jammer genoeg nog niet compleet, dit mede door de drukte van de kindervakantieweek in Rossum. Vanaf komende week verwacht ik weer een volle bezetting op het trainingsveld en dat een ieder weer op tijd er is.

De Wedstrijd:

De bekerwedstrijd van vandaag stond om 10.00uur op het programma op het sportpark van DSC. We verzamelde om 9.15uur in Hurwenen met een gemotiveerde ploeg. Rambo Bram kon helaas niet aanwezig zijn, daarvoor in de plek hebben we voor vandaag Ralph Velkes weten te strikken. Ook is onze nieuwste aanwinst Tijn aanwezig. En is Turbo Teddie speciaal eerder terug komen vliegen met een prive jet , om deel uit te kunnen maken van het team, super! Eenmaal aangekomen in Kerkdriel, kwamen we tijdens het omkleden erachter dat het keeperstenue spoorloos verdwenen was, later op de dag werd er zelfs gesproken over “Het mysterie van het keeperstenue.” Uiteindelijk is het tenue op dubieuze wijze toch weer in onze handen gekomen en hoeven we ons daar geen zorgen meer om te maken. Afgelopen week hebben Kay en Ralph ieder een training gekeept, en met hun is afgesproken dat ze vandaag allebei een helft mogen keepen. Tijdens de warming up werd duidelijk dat we op kunstgras mochten spelen, en de tegenstander van vandaag een 2de jaars F is. Dat houd in dat het een lastige wedstrijd zal gaan worden waar we vooral veel van kunnen gaan leren. De opstelling is als volgt:

Keeper : Kay
Verdediging: Ralph – Sem
Middenveld: Jasper – Thijs – Marijn
Aanval: Ralph Velkes

Wissel: Teddie en Tijn.

De wedstrijd begon en het spel golfde op en neer. Er werd hard gewerkt en meteen waren er een paar goede reddingen van Kamikaze Kay. Toch kregen wij ook een aantal mooie kansen en kwamen we er een aantal keer goed uit door de snelheid op de flanken van Marijn en Jasper te gebruiken. Er werd met vlagen goed overgespeeld en we zagen dat als we dat deden, we helemaal niet bang hoeven te zijn voor een grotere tegenstander. Na een mooie aanval werd een counter van DSC fantastisch onderschept door de zeer goed spelende Stormram Sem, hij bleef in balbezit rustig en leverde de bal in bij Sneltrein Marijn, deze liet zien dat hij ook in de F een sneltrein is en raasde over het veld. Marijn hield goed het overzicht en speelde de mee opgekomen Jasper in. Dribbelkoning Jasper kwam 1 op 1 met de keeper, en dan weet je het wel, 0-1!! Niet heel lang daarna was het dan toch 1-1. Na een iets te zachte pass kon de tegenstander profiteren en scoren. Vlak voor rust werd het ook nog 2-1 voor DSC. Na verkeerd uitverdedigen strafte de tegenstander het genadeloos af en gingen we met een achterstand de rust in.

In de rust kregen we wat limonade en werd er goed uitgerust en uitgelegd wat er goed ging, en wat er iets beter kan. Toch zijn de jongens al wat vermoeid, het is toch spannend en wat is dat veld ineens groot!! Vol goede moed gingen we de 2de helft in met de volgende opstelling:

Keeper: Ralph
Verdediging: Sem – Marijn
Middenveld: Jasper – Tijn – Thijs
Aanval: Teddie

Wissel: Kay en Ralph Velkes

We begonnen enthausiast en wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker maken. Het bleef enige tijd 2-1 met kansjes voor beide teams. Dan was daar ineens de 3-1, balverlies en een razendsnelle counter was hier de oorzaak van. Kort daarna onstond er een bijna identieke situatie als bij ons doelpunt in de eerste helft. Sem onderschepte de bal en speelde Marijn in, die omspeelde van achteruit een aantal man alsof ze er niet stonden en gaf een mooie voorzet op Jasper die zijn plekje voor de goal weer had gevonden. Hij schoot de bal ineens hard en laag richting de lange hoek, de keeper stond aan de grond genageld, de bal schampte de paal en ging helaas net naast. Toch was het weer een mooie aanval en is er al een patroon te zien in ons aanvalsspel. Kort daarna viel de 4-1 en dat was de genadeslag. In de laatste paar minuten werd er nog als leeuwen gevochten maar was de koek toch echt een beetje op. Doordat het toch een stuk fysieker was, langer duurde en het veld een stuk groter was, werd er in korte tijd uitgelopen tot een 7-1 nederlaag. Doordat een ieder zich het snot voor de ogen had gelopen, werd er niet goed meer meeverdedigt en was er te weining energie meer over om nog echt gevaarlijk te worden. De daarop volgende penalty serie werd wel gewonnen, met een aantal mooie reddingen van penalty killer Kay , en het kanon Tijn liet ook van zich horen door de bal genadeloos tegen de touwen te jagen! Al met al een goede en leerzame wedstrijd tegen een 2de jaars F. Er werd hard gewerkt en bij vlagen goed gespeeld, complimenten aan het hele team! Goed gedaan boys!!

Man of the Match: Stormram Sem! Sem heeft zich vandaag ontpopt tot leider van de verdediging met een aantal mooie tackles en duels. Daarnaast zocht hij iedere keer in balbezit goed de zijkanten op zodat we meteen konden gaan aanvallen! Goed bezig Sem! Ga zo door!!

Volgende week spelen we onze 2de bekerwedstrijd van het seizoen in Rossum om 10.15uur tegen onze vrienden van Teisterbanders. Weer een goede test in de voorbereiding op de competitie. Er zal komende week weer hard getraind worden en er zal een heuse keeperstrainer zich gaan melden om ons team te helpen! Graag zie ik U langs de lijn tijdens een van onze trainingen en anders graag tot volgende week bij de 2de wedstrijd dit seizoen van onze helden!