DSS’14 4 – HRC’14 5 (2-6)

DSS’14 4 – HRC’14 5 (2-6)

Na twee weken niet gevoetbald te hebben, stond vandaag de wedstrijd DSS’14 4- HRC’15 5 op het programma.

DSS’14 (Door Samenwerking Sterk) was de rode lantaarn drager binnen deze competitie, en HRC’14 (Hurwenen Rossum Combinatie) was de lijstaanvoerder binnen deze competitie, dus enigszins stond er zeker voor beide teams wat op het spel met deze wedstrijd. Helaas moesten we deze wedstrijd beginnen met dertien spelers waaronder gastspeler Arnold van Alphen, die we gehuurd hadden van onze partner HRC’14 VE1.

Vooraf werd de tactiek bepaald en op het hart gedrukt dat men super geconcentreerd aan de wedstrijd moest beginnen en dat onderschatting niet aan de orde was. Onder begeleiding van jawel een vrouwelijke scheidsrechter begon de wedstrijd.

DSS’14 trapte af en een minuut later mocht HRC’14 aftrappen omdat er achteloos werd gehandeld en de concentratie ver te zoeken had stond het team van de gasten al binnen een minuut achter. De toon was gezet en HRC’14 begon zich op te maken om deze achterstand gelijk te trekken. Met gecombineerd voetbal werd de goal lustig opgezocht om goede kansen te creëren helaas kon men nog geen doelpunt maken maar werd de druk wel steeds verder opgevoerd. In de 9e minuut was het dan wel raak en bracht Manuel Sterk zijn team langszij de tegenstander. Daarna was het steeds eenrichtingsverkeer maar kon HRC’14 het doelsaldo niet uitbuiten. Na een half uur kreeg DSS’14 de bal in bezit en weer na een paar persoonlijke fouten kon de tegenstander op 2-1 komen. Totaal onverwacht en niet verdiend kon HRC’14 weer opnieuw  beginnen. De mouwen werden opgestroopt en nog geen 2 minuten later scoorde Martijn van de Zwan de gelijkmaker. Met nog 3 minuten te voetballen kon Manuel Sterk zijn tweede maken en de 2-3 voorsprong, wat uiteindelijk ook de ruststand betekende.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en afgesproken dat we allemaal een stapje meer moesten doen om de tegenstander op de knieen te krijgen.

De tweede helft begon waar het mee geëindigd was met de druk naar het doel van DSS’14. Helaas moesten we wachten op de 70ste minuut aldaar Manuel Sterk zijn derde kon maken en het team op 2-4 zette. Een kwartier later deed hij dit weer en kwam het team op een 2-5 voorsprong. Met nog negen minuten voetballen kon ook Patrick van Santen zijn doelpunt meepikken en de einduitslag op 2-6 bepalen.

Een wedstrijd waarin we toch na een zeer moeizaam begin de 3 punten pakten en hiermee de nr.1 positie  blijven hanteren.

Nu twee weken vrij daarna treffen we in de uitwedstrijd MEC’07 4 aan….

Doelpunten 1ste helft :
1ste minuut 1-0 DSS’14
9e minuut 1-1 Manuel Sterk
40e minuut 2-1 DSS’14
42e minuut 2-2 Martijn van de Zwan
44e minuut 2-3 Manuel Sterk

Doelpunten 2de helft :
70e minuut 2-4 Manuel Sterk
80 minuut 2-5 Manuel Sterk
81e minuut 2-6 Patrick van Santen