DUNO VR1 – HRC VR1 (2-3)

Het eerste vrouwenteam van HRC heeft deze zondag een zwaar bevochten overwinning geboekt in DenHaag. De bezoekers begonnen sterk en creëerden een paar mooie kansen en dat leverde in de 12e minuut de openingsgoal op. Linksback, Wendy de Laat, stuurde met een steekpass Rosanne van Hemert weg. Die bleef sterk aan de bal en schoot langs de keepster in het doel. 0-1.

Het spel bleef in de eerste helft heen en weer golven, waarbij de warrig fluitende scheidsrechter een grote stempel drukte op het spel. Bij rust stond de 0-1 nog steeds op het scorebord.

Na de rust was het weer in de 12e minuut raak. Arielle Hoskam werd op links weggestuurd. Haar breedte pass kwam terecht bij Denise den Tek, die de keepster in de korte hoek verschalkte. Ook nu waren er kansjes over en weer. Mede dankzij sterk keeperswerk van Melissa Biesheuvel, kwam de thuisploeg niet tot scoren. Tot in de 72e minuut, toen de scheidsrechter een penalty gaf aan de thuisploeg, die hard werd binnengeschoten.

Gelukkig kon HRC de marge weer terugbrengen naar twee. Een slim verdiende corner werd door Rosanne van Hemert panklaar op het hoofd van Wanda van Wijnen gelegd, die de bal met een boog over alles en iedereen heen kopte; 1-3.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd lag weer bij de scheidsrechter, die een tweede penalty toekende aan de thuisploeg. Ook deze bal werd hard en hoog binnengeschoten. En zo eindigde een sportieve wedstrijd, ondanks de twee penalty’s, in een verdiende overwinning voor de vrouwen van HRC. 2-3.

Volgende week is er geen wedstrijd vanwege de carnaval. Op 5 maart volgt de thuiswedstrijd tegen sc ’t zand. Aanvang 12.00 op sportpark den Hoek in Rossum.