DVC ’26 VR1 – HRC’14 VR1 (1-2)

Eindelijk was het dan zover, de 10e competitiewedstrijd voor de vrouwen van HRC kon gespeeld gaan worden. Deze zondag mochten ze aantreden in Didam tegen de vrouwen van DVC ’26. De heenwedstrijd was geëindigd in 4-1 voor de vrouwen van HRC. Na een dikke maand geen competitie, waren de dames zeer gemotiveerd om punten te gaan halen.

De wedstrijd begon voor de bezoekers sterk. De aanval werd direct gezocht, maar tot echt grote kansen leidde dat nog niet. Ook de thuisploeg kwam niet echt tot kansen. In de 23e minuut werd de ban gebroken. De verdediging van DVC schatte een bal compleet verkeerd in en Rosanne van Hemert was super alert. Ze pikte de bal op en knalde hem heel hard achter de keepster. Op dat moment een terechte voorsprong gezien het veldoverwicht.

Nog geen 2 minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Rosanne van Hemert werd door Caroline blom diep gestuurd. Zij sprintte haar tegenstandster er gemakkelijk uit en schoot beheerst de bal voorbij de keepster. En zo stond de bezoekende ploeg na een klein half uur op een ruime voorsprong. Daarna kreeg de thuisploeg een tweetal grote kansen. In beide gevallen was de zeer sterk spelende keepster, Melissa Biesheuvel, te sterk. Zelfs 1 op 1 lukte het de sterke spits niet om haar te passeren. En zo stond de 0-2 stand op het scorebord bij de rust.

Na rust schoot de thuisploeg uit de startblokken en bijna direct na de aftrap wisten ze de bal in het doel te krijgen. 1-2

De vrouwen van HRC stroopten de mouwen nog maar eens op en ze gingen gezamenlijk de strijd in. Met heel veel inzet en werken voor elkaar, kregen ze de regie over de wedstrijd terug. Er werden weer wat kansen gecreëerd en de druk bleef voornamelijk op de helft van DVC. De voorhoede werd door de thuisploeg bijna niet meer gevonden. En als ze aangespeeld konden worden, stond de verdediging van HRC als een huis. Slechts 1 grote kans was er nog voor de thuisploeg. Ook die werd, zij het met veel pijn en moeite, weggewerkt. En zo stond na 90 minuten de 1-2 op het bord. Een terechte overwinning voor de vrouwen van Hurwenen-Rossum-Combinatie.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Nijnsel/TVE Reclame. Aanvang 12.00u op sportpark Den Hoek, in Rossum.