Eldenia VR2 – HRC’14 VR1 (0-3)

Het avontuur in de eerste klasse is begonnen voor de vrouwen van HRC’14!

Met een uitwedstrijd in Arnhem tegen het tweede vrouwenteam van vv Eldenia.

In een wedstrijd waar de thuisploeg een licht overwicht had, kwamen de vrouwen van HRC verdiend op voorsprong. Na een goed lopende aanval, sloeg een verdedigster van Eldenia de bal met de arm weg uit de zestien meter. De toegekende penalty werd door Wanda van Wijnen, 5 minuten voor de rust, onberispelijk binnen geschoten. En zo gingen ze met een 0-1 stand de rust in.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Tot zo’n 20 minuten voor tijd. Het spel bij de bezoekers begon wat beter te lopen en er werden meer kansen gecreëerd. En bij een van die kansen werd Sabine van de Sluis in stelling gebracht. Haar schot was onhoudbaar voor de sterk spelende keepster van Eldenia. 0-2

Tien minuten later werd de wedstrijd beslist, na een goed lopende aanval was het Rosanne van Hemert die ook haar doelpuntje weer mee pikte. En zo werden de eerste drie punten in de eerste klasse door de vrouwen van de Hurwenen Rossum Combinatie binnen gesleept.

Volgende week spelen ze thuis tegen de vrouwen van Nooit Gedacht uit Geffen. Aanvang van de wedstrijd is 12.00 op sportpark Den Hoek, in Rossum.