Empelina 6 – HRC’14 3 (2-2)

Empelina 6 – HRC’14 3 (2-2)

Vandaag staat de lastige uitwedstrijd tegen Empelina 6 op het programma. Een kwalitatief goed voetballende vriendenploeg waar we het in de thuiswedstrijd knap lastig mee hadden. Zeer zeker team wat ons in de problemen kan brengen wanneer we er niet volle bak tegenaan knallen.

De problemen voor de wedstrijd tegen Empel 6 beginnen echter al eerder dan deze zondagmorgen. Eigenlijk voor het eerst dit seizoen kennen we grote moeite voldoende spelers op de been te brengen. Blessures of werk voor de een of (nog altijd) ietwat vreemde/onduidelijke redenen voor de ander. Ook zou de nasleep van 20 kilometer “Mud Masters” wel eens voor modder in de motor van onze midmid Peter-Jan kunnen zorgen.

Hoewel het de technische staf lukt een groep van dertien spelers op de been te brengen lijkt ook de verjaardag van Margot roet in het eten te gooien. Waar we Stefan vorige week bekroonden tot “Man of the Match” en “Man in Topvorm” lijkt hij niet helemaal met deze eer om te kunnen gaan. Als Roy om 01:00 besluit naar huis te gaan is het voor Stefan nog niet genoeg. Als Lex om 02:30 besluit naar huis te gaan is het voor Stefan nog steeds niet genoeg. Als er vervolgens om 04:55 ietwat aparte teksten op de groeps-app verschijnen weten we voldoende. We lijken vandaag niet op onze man in vorm te kunnen rekenen……

Wanneer alle randzaken vergeten en vergeven zijn lijkt het volgende probleem zich aan te dienen. Django is nog altijd afwezig. Zou de kantinerekening die nog altijd open heeft staan bij zijn oude club Empel hem er van weerhouden zijn team te helpen? Gelukkig niet!  Vijf minuten voor tijd komt hij dan toch aangewandeld.

Om 12:00 stipt staan de twee elftallen klaar om af te trappen. Dit onder leiding van een scheidsrechter met, wat achteraf blijkt, heuse Jupiler ervaring. Nu hebben we vrijwel wekelijks te maken met scheidsrechters met Jupiler ervaring maar vandaag is het toch net even iets anders. Gevraagd door zijn collega (spits van Emplina) heeft de scheidsrechter van vanmiddag wel zin om een potje te fluiten. In vergelijking met de Topklasse of Jupiler League waar de beste man normaal zijn wedstrijden fluit is dit toch wel een mooi affiche voor de zondag middag.

Dan de wedstrijd. We zijn nog maar 12’ minuten onderweg als de volgende tegenslag zich aandient. Bij het uitkappen van een tegenstander verdraaid Roy lelijk zijn knie en voor hem zit de wedstrijd er op. Het elftal lijkt de coaching van achteruit te missen want al drie minuten na de noodzakelijke wissel profiteert Empel van de chaos achterin en staan we met 0-1 achter. Ondanks de goede bedoelingen lijkt het helemaal nergens op wat we laten zien. Dit mag dat ook met recht de slechtste helft van het seizoen genoemd worden. Empelina is heer en meester en we mogen van geluk spreken dat we niet met 5-0 de rust in gaan. Gelukkig blijft de schade beperkt tot 2-0.

Net als iedere week gebruiken we de rust om te analyseren waar het fout gaat en om te bedenken hoe we de volgende helft aan zullen pakken. Het idee om de tegenstander te overbluffen door de spreekwoordelijke botte bijl te hanteren wordt snel naar de achtergrond verdreven. We besluiten dat simpelweg meer strijd leveren voldoende moet zijn om een tweede helft te spelen die een stuk beter zal zijn. Hoewel het iedere week maar de vraag is in hoeverre de bespreking in de rust bij iedereen is doorgedrongen lijkt het vandaag wel het geval te zijn. We starten sterk en dringen Empelina terug op eigen helft. Omdat de aansluitingstreffer lang op zich laat wachten is het toch weer hopen op een ingeving van onze eigen “Jose Mourinho” om de wedstrijd te doen kantelen. Een aantal tactische omzettingen van Stan hebben snel effect. Het duurt dan ook niet lang voordat de goal valt. In de 75e minuut is het Lex die op aangeven van Stefan de aansluitingstreffer tegen het netje schiet.

Hoewel we beducht moeten blijven op de snelle counters van Empelina zijn we de bovenliggende partij. We creëren veel kansen waarvan er ongetwijfeld nog eentje moet binnenvallen. Dit kan immers niet missen met een scherpschutter als L.A. Nugteren in de gelederen. Het duurt echter tot de 86e minuut voordat de (op basis van de tweede helft) verdiende gelijkmaker valt. Het is wederom Lex die dankzij een sublieme voorzet van Job de 2-2 binnen kan koppen.

Hoewel ook Empel gevaarlijk is met een bal op de lat krijgen we zelfs kansen om de overwinning binnen te slepen. Een kopbal wordt vanaf de doellijn over gekopt en een goede actie van Frits wordt net tot corner verwerkt door een Empelina verdediger.

Na 90 minuten voetbal prijkt de 2-2 op de scorebord. Gezien de eerste helft een knappe uitslag waar we tevreden mee kunnen zijn.

Volgende week spelen de uitwedstrijd tegen DSC. Een team wat nog niet veel punten heeft gepakt dit seizoen maar zich ongetwijfeld zal kunnen opladen voor een wedstrijd tegen dé (nieuwe) club van Maasdriel.