Emplina 4 – HRC’14 2 (2-0)

Emplina 4 – HRC’14 2 (2-0)

Waar we in de beker een goede serie neer weten te zetten, gaat het in de competitie de laatste weken iets minder. De inzet is er, vaak de betere partij voetballend maar de doelpunten blijven uit. Waar wij ook punten laten liggen laat de concurrentie ook punten liggen. Hierdoor blijven we in het spoor om bij de bovenste drie te eindigen. Wanneer we de twee wedstrijden inhalen en winnend af weten te sluiten, staan we op de eerste plek met één punt los. Dit zijn theorieën en we moeten het natuurlijk gewoon laten zien.

Vandaag de wedstrijd in Empel tegen Emplina. In de kleedkamer werden al de nodige zalven op de borstkas gesmeerd en zakdoekjes uitgedeeld. De temperatuur daalt en dan liggen de bacteriën altijd op de loer. Toch wist iedereen zich goed op te peppen voor de wedstrijd. Vandaag kregen we vanuit verschillende hoeken versterking. Van het eerste was het wederom Janno, Roy en Mark. Vanuit de A1 was vandaag Jordi het slachtoffer om te spelen. Deze hoopte vandaag meer minuten te maken dan zaterdag, aangezien deze wedstrijd na 40 minuten gestaakt werd.

We begonnen in de volgende opstelling:
Doel: Noah
Verdediging: Estéban, Nard, Tom en Janno
Middenveld: Luuk, Ivo, Mark en Gino
Aanval: Mike en Robin
Wissels: Lavindo, Jordi, Harald, Sjors, Roy en Gertjan

Een volle bank waarbij Harald en Roy alleen voor de nood er bij zaten en Sjors de vlaggenstok over had genomen van Bryan. Sjors kon helaas niet bij het eerste in de wissel zitten en zei van te voren wel te willen vlaggen bij ons om zich nuttig te maken vandaag.

Dan de wedstrijd: We begonnen redelijk de eerste minuten. Er werd geprobeerd te voetballen. Emplina wist snel druk te zetten waardoor het lastig was om de vrije man te vinden. Via een aantal verkeerde passes was er het eerste doelpunt van Emplina. Een voorzet vanaf rechts en Estéban wilde deze bal wegwerken met een sliding. Helaas maakte hij zo een goede aanvallende sliding dat hij de bal zo in ons eigen doel werkte. In de 13de(!) minuut stonden we al achter met 1-0. Tot nog toe niets aan de hand zo gezegd. Wederom probeerden we te voetballen maar veel ballen werden slordig ingeleverd bij de tegenstander. Ook het druk zetten ging niet helemaal goed en de tweede bal werd niet gewonnen. Hierdoor liepen wij meer achter onze tegenstanders aan dan dat de tegenstanders achter ons aan moesten lopen. Buiten deze verschillende negatieve punten waren er wel de nodige kansen waar we een doelpunten uit hadden moeten scoren. Mike was een aantal keren goed bij het doel maar wist het leer niet in de netten te werken. Uiteindelijk bleef het 1-0 en gingen we richting de thee. Het spel werd op het achterste veld (veld 4) gespeeld waardoor we al bijna vijf minuten onderweg waren naar de kleedkamer.

In de rust werden er verschillende omzettingen gedaan. Luuk werd gewisseld voor Jordi, en Lavindo kwam er in voor Mike. Hierdoor werd Robin naar de rechtshalf geplaatst en Jordi in de spits. Ook gingen we aanvallender voetballen om zo de flanken te blijven zoeken en voorzetten te leveren voor het doel. Verdedigend werd het ook anders waardoor Janno tegen de snelle tegenstander van Gino kwam te staan.

Deze omzettingen begonnen goed. Waar Jordi zaterdag niet veel wist te voetballen was het vandaag weer raak. Hij kreeg een tik tegen zijn enkel en kon niet meer verder. Mike kwam er in en kreeg gelijk een dot van een kans kreeg maar de bal op knullige wijze naast wist te mikken. Hij kon de bal er zelfs in pissen, zoveel tijd had hij. Zoals wel vaker bij ons, was er na deze kans natuurlijk gelijk de kans aan de andere kant. En zoals al weken wordt deze bal er bij ons wel ingeschoten. Hierdoor stonden we al vrij snel in de tweede helft met 2-0 achter. We liepen weer achter de feiten aan. Het voetballen bleven we proberen en er werden verschillende kansen gecreëerd.

Waar Jordi ook niet veel wist te voetballen is het Mark die ook al weken geen wedstrijd uit weet te voetballen. Vijf minuten voor tijd viel hij verkeerd op zijn rug en kon niet meer verder. Luuk kon hierdoor de laatste vijf minuten nog opdraven. Uiteindelijk bleef het 2-0 waardoor concurrent Emplina uit wist te lopen.

Na de wedstrijd werd er wederom gekeken naar de andere concurrenten. Deze hadden ook weer verloren waardoor we nog steeds meedoen. Eén doel moeten we voor ogen houden en dat is gewoon proberen te blijven voetballen en doelpunten maken. We zitten in een dipje, waar we zo snel mogelijk uit willen komen.

Volgende week tegen Rhelico thuis. Deze wedstrijd is verplaatst naar 11:00 uur in Hurwenen, omdat het eerste elftal uit bij RKVSC periodekampioen kan worden bij winst.