FC Drunen – HRC’14 (1-3)

Na de overwinning (2-0) op buurman Heerewaarden mochten we vandaag afreizen naar Drunen. Daar nemen we het op tegen de plaatselijke FC van trainer Klaas Bieze. We weten dat Drunen een geweldige mat heeft waar vele jaloers op zijn en dat Hedel op bezoek moest bij Heerewaarden. Een officieus kampioenschap hangt in de lucht. De intenties voor deze wedstrijd waren vergelijkbaar met voorgaande wedstrijd en werd de basiself op diverse plaatsen gewijzigd om uiteenlopende redenen.

Thierry Laheij
Coen van Tot, Johan Verhoeven, Roy Broeders© en Janno van Doornmalen
Frank Quadvlieg, Mark Langedijk, Gert-Jan Piels en Joost van Engelen
Berry van Maren en Joost Leerintveld
Wissels: Sjors Nendels, Hans Grandia, Joost van Tol, Patrick Jansen en Peter Maasdam

Helaas begon HRC’14 onfortuinlijk aan de wedstrijd en dit was te wijten aan een blessure van Mark. Eén van z/n eerste balcontacten verdraaide Mark zijn linkerknie en moest in de 6e minuut al vervangen worden voor Joost van Tol die zijn positie op het middelveld overnam. In het eerste kwartier was het HRC ’14 die controle over de wedstrijd probeerde te krijgen. Het was Frank die met een goede opening Joost wist te vinden. Joost had een goede voorzet in huis, maar Gert-Jan wist deze kans niet te verzilveren en had een kleine flashback naar hedel uit in spiegelbeeld. Ondanks controle en lichte druk van HRC ’14 was het FC Drunen wat een moment van onoplettendheid afstrafte met een schot net buiten de 16. Thierry was kansloos en er stond 1-0 op het scorebord.

HRC ’14 creëerde enkele mogelijkheden in het vervolg van de eerste helft, maar ook FC Drunen kende een gevaarlijk moment. Net voor rust kon Berry zijn hoofd net niet genoeg achter de bal krijgen om af te ronden of terug te leggen en met een ruststand van 1-0 gingen we aan de thee.

Wie gelooft in scorebordjournalistiek denkt dat HRC ’14 een slechte wedstrijd speelde, maar niets is minder waar. HRC ’14 had de controle en in balbezit sterk. Op dezelfde voet verder gaan was het devies. Hans maakt zijn opwachting en nam de plaats van Frank rechts op het middenveld.

Het was na 50e minuten dat Joost van Tol ruimte tussen de l, linies zag en mooi mee kon geven aan Gert-Jan. Hij kon de bal mooi meenemen en één op één met de keeper beheerst afronden. Je kon het geloof in de ogen van de mannen zien en eenieder rechtte de rug. Een mooie aanval met pass van Berry of Joost L dien de bal in de loop van Gert-Jan kon meegeven. Gert-Jan deed alles goed, maar de reflex van de keeper was erg sterk. Het bleef een 1-1 tussenstand.

Een tussenstand waarbij je weet dat een tegengoal niet gewenst en dat is onze keeper Thierry wel toevertrouwd. Een vrije trap rond de 16 kon Thierry met een weergaloze redding uit de hoek ronselen. HRC ’14 wist in de directe omschakeling gevaarlijk worden, maar buitenspel stond een vrije doortocht in de weg. Dan vragen wij aandacht voor een aanval uit hetboekje. Gert-Jan kon zich mooi vrijspelen en Berry aan de rechterkant bereiken. Een strakke voorzet van Berry was Joost L wel toevertrouwd. Hij kon er tegenaan lopen en neen hoek uitkiezen.. 1-2! Belangrijke goal op een mooi moment. Uw reporter zat te schrijven, maar de mensen op de bank konden vertellen dat HRC ’14 vrijwel direct vanaf de aftrap de bal wist te veroveren, Berry wist te vinden. Hij blijft ijzig koel en kon met een mooie lob de 1-3 aantekenen. HRC ’14 controleerde de wedstrijd en de drie punten waren een feit.

Hedel wist in de laatste minuut te winnen van Heerewaarden, waardoor HRC ’14 officieus kampioen was. Volgende week speelt HRC ’14 tegen RKVSC en kan officieel het kampioenschap grijpen. Uniek voor een fusieclub in het eerste jaar en een compliment voor iedereen die HRC ’14 een warm hart toedraagt. We doen het z’n allen! Geweldig dat de blauw/zwarte ooievaar de kans heeft naar de 4e klasse te vliegen! Hierbij wordt uw steun ontzettend gewaardeerd en hopen wij u om 14.30 uur op Sportpark d’n Hoeck te mogen begroeten. Er dient namelijk gewonnen te worden en dat is geen vanzelfsprekend.
Deze week zetten we de neuzen weer dezelfde kant op, borstjes gaan vooruit en kijken uit naar deze historische dag!! #prat