FC Engelen 1 – HRC’14 1 (1-3)

Eerste elftal HRC’14 gaat door waar het gebleven is!

In tegenstelling tot vorig seizoen leest u dit seizoen niet na iedere wedstrijd een wedstrijdverslag, maar op verzoek van een trouwe supporter zijn we toch in het toetsenbord geklommen. De trouwe supporter geeft overigens aan zo trots zijn als een hond met 7 …. Én hij heeft beloofd na afloop van de 2e periode zijn visie op papier te zetten en daar houden we hem aan!

In de media is de de afgelopen dagen gelukkig al het één en ander gecommuniceerd over het succes het eerste elftal van HRC’14. Hier missen we één belangrijk feit… We hebben historie geschreven! Het eerste elftal heeft vanaf augustus 2014 iedere prijs die te winnen is… gewonnen! In de prijzenkast staan van seizoen 2014/2015 de twee te winnen periodetitels en het kampioenschap te pronken.

Seizoen 2015/2016 is aangevangen met een nieuwe technische staf, te weten Coen Burg, Peter Netten en Harald van Deelen. Deze technische staf is het seizoen vol enthousiasme gestart om hun expertise en kennis op de gretige spelersgroep over te brengen. En we kunnen concluderen, met succes!

De ijzersterke wedstrijd tegen FC Engelen is hiervan het mooiste bewijs, want één wedstrijd voor het einde van de eerste periode hebben de mannen van HRC’14 beslag gelegd op de eerste periode. Met slechts twee verliespunten is HRC’14 doorgegaan waar het gebleven is. Met goed, gedisciplineerd en volwassen voetbal aansprekende resultaten halen.

Dat de groep ook mentaal sterk is heeft men op het mooie complex bij FC Engelen bewezen. Na 2 minuten was het Kevin die na een goede actie de bal op de binnenkant van de paal mikte en na 17 minuten ongelukkig op achterstand kwam. De blauw/zwarte matadoren keken elkaar eens goed aan, rechte hun rug en vanaf de aftrap legt men een mooie aanval op de mat. Een schot van Berry kon gekeerd worden door de keeper, maar Roy was er als de “kiepen” bij om de rebound binnen te tikken, 1-1.

Na een geweldige solo van Coen was het Kevin die de 1-2 binnen kon prikken, maar helaas werd deze afgefloten wegens vermeend buitenspel. Vlak voor rust was het “Pietje” die de de lange bal hanteerde en kon de verdediging deze moeilijk verwerken. Joost L kon de afgeslagen bal met rechts controleren, voor zijn chocoladebeen klaar leggen en in de kruising knallen, een wereldgoal 1-2!

Met dit heerlijke gevoel kon HRC de thee opzoeken en enkele puntjes op de i zetten om het sterke spel nog 3 kwartier door te zetten. Coen Burg was vanwege de doop van zijn kleinkind begrijpelijk afwezig en Peter Netten sprak de gasten van HRC toe. Enkele belangrijke details werden besproken en eenieder was ervan doordrongen dat we nu sterk moesten blijven, en dat deden we! Coen werd uiteraard via een hotline op de hoogte gehouden en zenuwslopend kon het bijna niet. Euforie, blijdschap, tranen in de ogen, zenuwen… Ook voor Coen was het een onvergetelijke dag!

Helaas voor Berry werden 2 goals afgekeurd, maar is kenmerkend voor de scherpte van onze voorwaartsen én het team. Vooral het feit dat het protesteren minimaal was is kenmerkend voor het doel van het team. Wat er ook gebeurd gaan we deze 3 punten pakken, wat er ook gebeurd. Joost L. kon Berry vinden rond de zestien en dat kan maar één ding beteken, 1-3. De champagne werd al gepakt en het aftellen was begonnen. De verdediging en organisatie stond weer als een huis en er werd vrijwel niets weggegeven. Grote klasse!

Eén van de sterke punten is de breedte en kwaliteit van de groep, want wissels passen zich moeiteloos aan het niveau aan wanneer ze invallen. Helaas hebben we nog te maken met blessuregevallen die zeker tot de groep van het eerste elftal zullen horen, dus (hopelijk) worden we nóg sterker!

Na zeven speelronden en het ongeslagen behalen van de eerste periodetitel is inmiddels duidelijk geworden dat HRC’14 zich kan meten met de grote jongens in de 4e klasse. Tot welke hoogte onze mannen dit seizoen zullen reiken is nog even afwachten, want uiteraard krijgen we nog te maken met tegenslagen, puntverlies, blessures, schorsingen, werkgevers die spelers verplichten te werken of andere onverwachte zaken. En dan is het zaak om voor, naast en achter elkaar te staan en met opgeheven hoofd en borst vooruit de strijd aan te gaan. Zeker is wel dat de prestaties van het eerste elftal HRC’14 kenmerkend zijn voor de succesvolle fusie tussen voormalig HVV en RVV.
Volgens Wikipedia kan een ooievaar een snelheid van 80 kilometer per uur halen en tot 700 meter hoogte vliegen. Echter is dit een “gewone” ooievaar van Lips en niet de blauw/zwarte ooievaar van HRC’14! Daar staat geen maat op en is de hoogte en snelheid niet te meten. Niet van het eerste elftal, maar vooral ook van de hele vereniging en dat is geweldig om te zien!

Evenals het feest wat tot in de late uurtjes is gevierd met onze geweldige supporters, want dit was onvergetelijk. Bewust delen we geen details van het feestje, want dat is voor iedereen beter, maar vertrouw erop dat we “hebben genoten”.

Donderdag begint voor HRC’14 de EM Kantoorsystemen Cup met een wedstrijd tegen Asperen. In Rossum trapt men om 20.00 uur dit prestigieuze toernooi af. Komend weekend hebben we een vrij weekend, maar op 1 november begroeten we u graag wanneer we het opnemen tegen voormalig derdeklasser Wilhelmina. Graag tot ziens bij HRC!