FC Engelen Mini’s – HRC’14 Mini’s (5-7)

“Dag van de Dubbelslag”

Zaterdag 15 november 2014, wedstrijddag 6 voor de paradepaardjes van HRC’14, de trots van het nederlandse amateurvoetbal, oftewel : onze boys van HRC’14 Mini’s, ze mogen weer de wei in om dit keer het toegestroomde publiek in engelen te gaan vermaken. Na 2 weken geleden thuis gewonnen te hebben van CHC, waren we vorige week vrij. In de wedstrijd tegen CHC hebben we zelf ondervonden dat dit een niet te ondeschatten ploeg is, zeker niet na de zege op FC Engelen van vorige week. Met de wedstrijden CHC – Well en FC Engelen – HRC’14 op het programma, zou dit dus wel eens de “Dag van de Dubbelslag” kunnen worden. Echter hebben we de heenwedstrijd tegen onze vrienden uit engelen met moeite gewonnen(5-2). Het beloofd dus een spannende ochtend te worden, dus gaat U er maar goed voor zitten!

Graag neem ik U mee in de afgelopen trainingsweek en voorbereiding op de wedstrijd. De training werd weer druk bezocht, alleen onze Bram was niet aanwezig vanwege ziekte. Ondanks dat het kouder word laten onze boys op training nogsteeds het bekende samba voetbal zien. Er werd hard en fanatiek getraind, en bij een ieder was duidelijk dat dat ook nodig is om de zegereeks voort te kunnen laten duren.
Zaterdag ochtend werd er om 8.30uur verzameld in Rossum, en U zult het niet geloven : HET REGENT! En dit op een dag waarop onze boys moeten schitteren. Waarschijnlijk hebben de weergoden liggen slapen, ze zullen wel gedacht hebben dat we vrij hadden. Toch is het ook een mooie test om te kijken of onze Mini’s niet toevallig “mooi weer voetballers” zijn, en met dit weer ook uit de voeten kunnen. Bij aankomst op het mooie complex van FC Engelen werd al meteen duidelijk dat onze tegenstanders alles uit de kast zou trekken om van ons te kunnen winnen, het veld was namelijk 2x zo smal als het zou moeten. Leuk geprobeerd, maar onze boys beschikken ook over de kwaliteiten van het tiki-taka voetbal in de kleine ruimte.

De Wedstrijd:

Iedereen is fit, de prachtige tenues zijn aangetrokken, warming-up is gedaan, en kreten als “stormen!” en “wij gaan winnen!” galmen over het veld. In de wandelgangen hoor je mensen fluisteren naar elkaar : “zijn dit die toppers?” , “volgens mij is dit de dodelijke selectie?!” Iedereen is er klaar voor, en de volgende opstelling is uit de hoge hoed getovert:

Achterin : Thijs – Sneltrein Marijn – Turbo Teddie
Voorin : Ralph – Dribbelkoning Jasper

Wissel : Bram, Stormram Sem en Kamikaze Kay

De wedstrijd is net in gang gezet of Turbo Teddie laat zien zijn wondersloffen weer aangetrokken te hebben : 0-1! Kort daarna maakt Dribbelkoning zijn naam waar door na een mooie dribbel de 0-2 te maken. Even later word er niet opgelet en de 1-2 word gemaakt door FC Engelen. Amper klaar met juichen werd in een sneltreinvaart de 1-3 tegen de touwen geschoten door wie anders dan onze Sneltrein Marijn! Toch was het duidelijk zichtbaar dat onze boys wat moeite hadden met het kleine veld, waarbij ballen te vaak door het midden werden uitverdedigt en FC Engelen dus toch gevaar kon stichten. In een tijdsbestek van een paar minuten stonden onze Mini’s tegen een 4-3 achterstand aan te kijken. Toch werden er kansen genoeg gecreëerd waarbij schoten van Dribbelkoning Jasper en Thijs(waarover later meer) net naast gingen. Kort voor rust werd dan toch nog de gelijkmaker gemaakt door Dribbelkoning Jasper, hij schoot de bal mooi in de kruising en tekende daarmee voor de 4-4 en zijn 2de goal van de ochtend. Het rustsignaal klonk en de bekertjes limonade werden opgezocht. De puntjes werden op de i gezet, met als belangrijkste tip om via de zijkanten te spelen en niet meer door het midden.

De 2de helft was net begonnen of FC Engelen had alweer gescoord: 5-4. Kwam het door het koude weer? Of was de limonade zo lekker dat er nog over nagedacht werd hoe je het ongemerkt op het boodschappenlijste van moeder kan zetten? Laten we het maar een onoplettendheidje noemen. Feit is wel dat we voor de 2de keer deze wedstrijd achter staan. Maar toch is het prachtig om te zien dat deze groep over veel veerkracht beschikt. Met vandaag als grote aanjager Thijs! Ook wel Tovenaar Thijs genoemd! Hoe hij het doet, doet hij het. Maar met ongekende acties laat hij tegenstander en soms ook medespeler versteld staan en tovert hij de bal ineens voorbij een speler. Na weer “zo’n” actie houd iedereen Tovenaar Thijs in de gaten, waardoor Sneltrein Marijn kan profiteren en de 5-5 in het mandje kan leggen. Vervolgens tovert Thijs zelf de bal in het vijandelijke doel en tekent daarmee voor de 5-6! Na kansen over en weer is het Dribbelkoning Jasper die FC Engelen de definitieve nekslag toedient met zijn 3de goal van de ochtend: 5-7! Dit is overigens alweer de 4de(!) hattrick van Jasper dit seizoen. De 6de zege is een feit en het lange wachten op de uitslag van de andere wedstrijd is begonnen. En jawel…onze grote concurrent Well heeft verloren en de dubbelslag is een feit! Al met al een super ochtend dus! En op de vraag of onze Mini’s “mooi weer voetballers” zijn kwam ook al snel een antwoord : Deze dodelijke selectie voetbalt altijd goed, weer of geen weer!

Man of the match : Stormram Sem! Sem heeft vandaag laten zien dat het niet altijd hoeft met mooi voetbal, maar de nodige arbeid ook heel belangrijk is! Hij stromde als een orkaan over het veld in engelen en heeft daarbij niemand gespaard! Goed gedaan Stormram Sem!

Komende zaterdag zijn onze helden helaas niet te bewonderen op de velden, dan zijn we vrij. De week daarop (29-11) spelen we om 10.30uur een uitwedstrijd tegen onze vrienden van OSC’45. Leuk is te vermelden dat als die wedstrijd gewonnen word, we de week daarna(volgt U het nog?) kampioen kunnen worden in de thuiswedstrijd tegen Well! Kom daarom allemaal zaterdag 29 November om 10.30uur naar het sportpark van OSC’45 om onze boys aan te moedigen in een belangrijke stap naar het kampioenschap!

Na vorige keer de aftrap van “De jeugdpen” te hebben gedaan, komt hier de 2de editie. Veel leesplezier!

“De Jeugdpen”

Ik wil beginnen om Harald te bedanken dat hij mijn mooie blauwe pen heeft teruggegeven …

Even voorstellen;

Ik ben Marcel Wijgerse, vader van “revelatie Ralph” zoals Lavindo dit in zijn laatste verslag zo mooi citeerde. Ik heb even op moeten zoeken wat dat woord betekend, wij kunnen ons er in vinden!
Ik heb ooit in de jeugd van RVV gevoetbald maar heb vanwege een blessure mijn voetbalschoenen in de boom gehangen en een tafeltennisplank ter hand genomen. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met deze sport en speel ik in het eerste team van Rotac ’82 in de derde klasse van NoordBrabant. We staan op dit moment met ruime voorsprong bovenaan, het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse ligt binnen handbereik, bloemen zijn besteld maar bij ons blijft de platte kar binnen staan.

“Jeugdvoetbal”

Het voetballen is mij niet vreemd. Ralph zijn moeder Corinda, heeft jaren lang in het eerste damesteam van Hurwenen op topnivo gevoetbald waarbij ik ook al buiten de lijnen op de hekken stond te leunen. Ook Ralph zijn zussen Carmen en Donna spelen voetbal bij de meisjes MD1 resp ME1. Corinda is trainer bij Donna, (ME1), ze zijn afgelopen seizoen kampioen geworden en draaien op dit moment bovenin mee voor een plek om de eerste of tweede plek. Het team van Carmen (MD1) draait ook bovenaan mee om de kampioenstitel. Ook bij beide meiden ben ik regelmatig buiten de lijnen te vinden. Carmen is een verdedigster, Donna een spits. En nu komt Ralph er aan.

Ralph ging altijd graag mee naar de voetbalvelden om met een bal op zijn manier “mee te voetballen”, het was toen al duidelijk dat ook hij zou gaan voetballen. We kregen al regelmatig te horen dat ie gevoel voor de bal heeft, een talent. Dat kon ook niet anders, hij heeft het talent van zijn moeder meegekregen. Vorig jaar liet Ralph al weten dat hij bij de mini’s wilde meedoen. Maar toen we eenmaal op het veld stonden in “vol-tenue”, vond Ralph het toch wel erg spannend en besloot hij om zijn debuut op de grasmat nog even uit te stellen. Dan maar eerst zwemles, ook dat moet gebeuren…. Helaas ging de afspraak “eerst je zwemdiploma, daarna voetballen” al snel in rook op toen we hoorden van de start van een nieuw mini-team. We vonden het een goed moment om te gaan voetballen, alle spelers zijn vriendjes vanaf de peuterspeelzaal of groep 1/2 van de basisschool en dat zie je op de trainingsavonden en competitiewedstrijden terug. Het zijn maatjes, vriendjes maar vooral “teamspelers”. Mooie foto’s zijn al voorbij gekomen van de “knuffelsessies” op de grond, die omarming, aai over de bol of de high-five…. Het is mooi om te zien dat onze “boys” enorm veel plezier hebben in zowel de training als ook die belangrijke wedstrijd. Ik ga met plezier kijken en aanmoedigen, genietend van de inzet, motivatie en onvoorwaardelijke doorzettingskracht van onze toekomst van de nieuwe vereniging HRC ’14.

Ik heb respect voor Lavindo en “zijn management”. Maar ook voor het jeugdbestuur die veel energie en vrije tijd steekt in het jeugdvoetbal van de vereniging. Zonder al deze vrijwilligers zou het jeugdvoetbal wel eens verloren kunnen gaan, des te meer dat ook wij als ouders ons steentje bij moeten dragen om de lasten te verdelen en een helpende hand te bieden zodra we zien of horen dat een klein detail ontbreekt. Of het nu gaat om tenues te wassen, Lavindo mee te nemen bij uitwedstrijden J, de veters van de boys te strikken of om even de doeltjes op te halen; het is vaak een kleine moeite en maakt het voetbalplezier van de boys en ouders nóg leuker. We moeten Lavindo “ontzorgen” zodat hij zich met zijn mannen kan focussen op de belangrijke wedstrijden, strategiebepaling, volledige concentratie en na de wedstrijden zijn analyses op schrift uit te werken (en met ons te delen J). Het is ook fijn om te zien dat Lavindo de hulp krijgt van Brian en Lauren op de donderdagavond. Respect mannen!!
Je kunt zien dat Lavindo actief bezig is om zijn “managementteam” al uit te breiden, om gesteld te staan zodra het team doorbreekt en media-aandacht gaat krijgen.

Zo wil ik ook de sponsoren nog even belichten en dan met name de ouders van BaloTeddie (afgeleid van Balotelli …). Dankzij de sponsoring van “Puur & Landelijk” staan onze boys in een mooi tenue met mooie opdruk; HRC ’14 heeft een puur en landelijk mini-team!! Daarom wil ik mijn mooie blauwe pen graag aan Antoine en Monique (?) van Bokhoven geven.

Ik wil hen een nieuw item meegeven voor de volgende “jeugdpen”….–> “De vraag van deze week”
Ik heb wat marktonderzoek gedaan door de website van Puur&Landelijk te raadplegen en vond daarin het woord “inspiratie”.
Ik heb de volgende vraag aan Antoine en Monique: “welke inspiratie geven jullie aan de penhouder mee om de volgende Jeugdpen verder uit te breiden”?

Tot slot wil ik een ieder langs de lijn veel kijkplezier toewensen bij onze mini’s, kom eens kijken naar dit enthousiaste team toptalenten!

Met hartelijke groet,
Marcel