Geen wedstrijden Brabants amateurvoetbal tot en met maandag 16 maart

UPDATE: ook de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen O.K.S.V. gaat niet door. 

Alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen, die voor deze week op het programma staan, worden uitgesteld. Hiermee volgt de KNVB het advies van NOC*NSF op om gehoor te geven aan de oproep van de Brabantse veiligheidsregio’s om alle evenementen in Brabant tot en met maandag 16 maart af te gelasten en zeer terughoudend te zijn met sociale contacten.

Op het moment van schrijven zijn er in Nederland 382 mensen positief getest op het coronavirus. Een laatste telling laat zien dat er Noord-Brabant relatief veel besmetting zijn. In Hurwenen en Rossum ondervinden we gezien de liggen van beide dorpen ook de consequenties van de extra maatregelen die worden genomen om het virus zo veel mogelijk in te dammen.

Als HRC’14 volgen wij het advies van het RIVM en andere instanties. Goed je handen wassen,  hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Inmiddels ook het vermijden van nieuwe sociale contacten, waar mogelijk thuiswerken, in de supermarkt betalen met pin en het afgelasten van evenementen waar veel mensen samenkomen.

In lijn met deze adviezen heeft de KNVB besloten dat geen van de betaaldvoetbal- wedstrijden in Noord-Brabant doorgang kunnen vinden. Vandaag vond in Zeist een bijeenkomst plaats met als uitkomst dat voor komend weekend alle amateurwedstrijden in Noord-Brabant geen doorgang vinden.

Eerder werd er al door onze consuls besloten dat de velden zo slecht zijn dat er door teams van HRC’14 niet getraind kan worden op woensdag en donderdag.

Bekijk in de Voetbal.nl app of je wedstrijd doorgaat. Wedstrijden die al zijn afgelast zijn:

  • HRC’14 3 – Empelina 4
  • CHC VE1 – HRC’14 VE1
  • TGG VR1 – HRC’14 VR2
  • HRC’14 4 – OJC Rosmalen 10
  • SC Elshout 2 – HRC’14 2

Vooralsnog gaan (volgens de Voetbal.nl app) alle jeugdwedstrijden en die van het 1e, 5e en VR1 wel door.