GVV 3 – HRC14 2 (1-3)

GVV 3 – HRC14 2 (1-3)

Vandaag weer een competitiewedstrijd op het programma. Vorige week was het bekervoetbal voor de 3de ronde. In een uiterst sportieve wedstrijd en een foutloos optreden van de scheidsrechter werd deze met 3-1 gewonnen van Hedel. Hierdoor zijn we nog steeds in de race voor de dubbel.

Waar we de laatste competitiewedstrijd na de winterstop uit verloren bij Den Dungen, was het vandaag GVV uit Geldermalsen waar we dit keer wel de 3 punten van wilde pakken. GVV kenden wij nog van zowel de competitie als de beker. De laatste keer speelden we voor de winterstop tegen GVV voor de beker en ook deze wedstrijd was uiterst sportief verlopen. Waar wij met 0-3 achter stonden, knokten we ons zelf terug naar 3-3 en wonnen deze wedstrijd met penalty’s. GVV speelde deze wedstrijd erg sportief uit en zij hadden totaal geen wraak gevoel. De grensrechter aan GVV zijde gaf met een hoog woord aan dat hij wel zou fluiten in Geldermalsen!

Van deze ploeg wisten wij nog dat er een goede spits in stond die de doelpunten makkelijk maakt. Achterin stond een kale man die a la Jan van Halst het spel maakte.

Ook vandaag kregen we spelers te leen van andere ploegen. Dit keer was het Mark van het eerste en Ronny, Frans en Sven van de A1.

We begonnen in de volgende opstelling:

Doel: Noah
Verdediging: Gertjan, Nard, Tom en Estéban
Middenveld: Harald, Luuk, Ivo en Mark
Aanval: Robin en Mike

Wissels:
Ronny, Frans en Sven

Tijdens de warming-up kwamen we er al snel achter dat er een harde wind over het veld stond en het veld er niet al te best bij lag. De bal schoot door en er zaten nogal wat kuilen in het gras. Maar zoals iedere cliché zich aan doet: de tegenstander heeft er net zoveel last van. Wij probeerden te voetballen en met combinaties door de verdediging te komen. Dit resulteerde in een aantal kansjes waarbij de keeper van GVV niet echt veel te doen had. GVV speelde vooral in de eerste helft op de counter met de wind in de rug en hanteerde het welbekende kick and rush football.

Uiteindelijk scoorden wij toch de 0-1. Waar een mooie combinatie aan vooraf ging en Mike Luuk één op één met de keeper zette. Doordat het een hogere bal was kon de wind er nog tegen schieten. Het was echter niet Luuk maar de ervaren rot van GVV die de bal via een boogballetje over de keeper heen lopte. Na de 0-1 bleven we hetzelfde voetbal spelen en er ontstond steeds meer ruimte voor ons om te voetballen. De kansen werden steeds groter. Eén minuut voor rust werd er de 0-2 gescoord. Vanuit een vrije trap van Nard die de bal perfect over de verdediging van de tegenstander legde, was het Robin die met een tegendraadse kopbal de bal in het zijnetje van de goal werkte. Een lekker gevoel om net voor rust een doelpunt te maken.

In de rust werden er wat omzettingen gedaan. Harald, die heel veel meters had gemaakt, werd er uit gehaald. Ronny kwam voor hem in de plek. Sven kwam er in voor Mike.

In de tweede helft werd het spelbeeld wat anders. GVV kwam er iets feller uit wat resulteerde in een aantal kansen. Maar onze rots in de branding Noah was weer zeer alert en hield er een aantal ballen goed uit. Ook onze inval vlaggenist Sjors was scherp bezig, ondanks dat hij die avond er voor zichzelf weer veel te veel had uitgesloofd.