Haarsteeg 6 – HRC’14 3 (3-4)

Haarsteeg 6 – HRC’14 3 (3-4)

Vandaag gingen we op pad naar Haarsteeg. Peter en Hein hadden beide nog last van pijntjes, vandaar kregen we jongelingen Bowie en Armando mee als vervangers. De volgende basis 11 mochten starten. Berend (6e keeper van dit seizoen!), met daarvoor Stefan, Kees, Martin en Frits. Middenveld: Pjut, Django, John en Ramon. Spitsenduo Lex en CJ. Op de bank begonnen Roy, Bowie en Armando.

Al na 1 minuut werd de wedstrijd stilgelegd door de in het Rijkswaterstaat geel gestoken scheidsrechter. Reden was dat de kleuren van de shirts van beide partijen teveel op elkaar leken. Haarsteeg verving hun shirts en we konden weer aan de gang. Lex had van te voren een ieder gewaarschuwd om vandaag te gaan scoren. Al in de 3e minuut hield hij woord. Na slordig balverlies van de verdediging van Haarsteeg onderschepte PJ de bal, schoof deze in de voeten van Lex en deze pareerde de keeper. Dolblij en galopperend als een jong hert schreeuwde Lex “ik had jullie gewaarschuwd”.

Vanuit onze visie speelde we beter dan onze tegenstander in de eerste 10 minuten. We hadden meer kansen maar konden deze niet benutten. In de 12e minuut kwam Haarsteeg voor het eerst richting doel en benutte deze kans door er 1-1 van te maken. Aangeslagen en een beetje in de war gingen we verder. Echter in de 14e en 19e minuut scoorde Haarsteeg wederom waardoor we in een slordige 20 minuten van voorsprong naar een 3-1 achterstand stonden aan te gapen.

Wat ging er toch mis? Haarsteeg had minder kansen dan ons en de ballen die ze voorin kregen en scoorde waren eigenlijk op het eerste gezicht niet eens zo gevaarlijk. Door toch wat trager (terug)verdedigen en een beetje geluk dat de bal via via direct voor het doel kwam stonden we wel met 3-1 achter. Stefan die zich dit persoonlijk aanrekende ging er op eigen initiatief in de 23e minuut uit en Roy kwam hiervoor het veld in.

In de 32e minuut maakte Haarsteeg in hun eigen 5 meter een zuivere handsbal. De scheidsrechter bestrafte dit met slechts een gele kaart waardoor we 10 minuten voordeel hadden met een tegenstander minder. PJ nam de penalty slap en de keeper kon deze inzet weren.

Geïrriteerd en ontevreden gingen we de rust in. In de kleedkamer was het een chaos van jewelste en we hadden vandaag meer coaches dan spelers leek het wel. Uiteindelijk kon Stan de gemoederen bedaren en zei op zijn Cruijffiaans “als hun drie keer kunnen scoren in een helft dan kunnen wij dat ook”. Die waarheid stond als een paal boven water. De wekelijkse vraag om vrijwillig te wisselen werd oorverdovend genegeerd. Toch willen we elke week iedereen laten spelen en uiteindelijk na enig aandringen werden Django en Ramon geslachtofferd om Bowie en Armando speelminuten te geven. Bowie werd de metgezel van Lex en Armando versterkte het middenveld.

Gelukkig gingen we de 2e helft in met een positieve instelling om ons eigen spelletje te spelen en zeker niet nu al op te geven en de punten in Haarsteeg te laten. Lex nam in de 53e minuut een vrije trap met “buitenkantjeLex”, na een aanloop van 2 minuten suisde de bal richting keeper. Deze kon de bal niet klemvast pakken en de alerte Bowie profiteerde hiervan door de bal alsnog in het netje te leggen. Met een vliegensvlugge vaart liet Armando 2 minuten later ook zien dat hij kon scoren en we stonden weer gelijk 3-3. Lex liet nogmaals zien dat gaten lopen niet zijn enige core business is dit jaar en zette in de 58e minuut de 3-4 op aangeven van CJ.

In deze korte tijd waarin we 3 doelpunten scoorde hebben we met meer druk op de verdediging van Haarsteeg de punten afgedwongen. Gezien de tijd voor deze fase hadden we eerder kunnen forceren door druk te houden op de verdediging. Tijdens het druk zetten zagen we dat Haarsteeg enigszins in paniek raakte en al snel de bal op knullige wijze weg probeerde te werken. Echter doordat de linies van HRC soms nog te ver van elkaar speelde (en druk zetten op de verdediging gelijk bij het uitverdedigen problemen konden veroorzaken) in de eerste helft profiteerde we pas in de 2e helft van deze werkwijze.

In de 68e minuut mocht Ramon er nog voor John in.Lex moest eraf met een pijntje en Django kwam terug. In de 85e minuut werd Kees met geel van het veld gestuurd en ging CJ eruit voor John. Al met al veel wisselingen in de laatste fase van de wedstrijd, echter konden we de 3 punten verdiend mee naar huis nemen. Complimenten aan de spelers van de A die zich bewezen met het maken van doelpunten en goede inzet (Armando en Bowie) en door doelpunten tegen te houden (Berend). Positief voor het hele team om niet op te geven bij een 3-1 achterstand, maar laten we hier geen gewoonte van maken en eerder de wedstrijden beslissen op basis van ons eigen kunnen. Volgende week BMC die gebrand zijn om punten te pakken.