Hedel 1 – HRC’14 1 (0-4)

Hedel 1 – HRC’14 1 (0-4)

8 maart 2015. Een datum die bij velen al lang in de agenda omcirkeld stond. Dé uitwedstrijd tegen Hedel stond op het programma en hier is naar toegeleefd. Temeer omdat het een wedstrijd was in de woonplaats van onze zeer gewaardeerde verzorger Steven, maar ook omdat de voorsprong 3 punten bedraagt en Hedel in onze nek hijgt. Zoals interm-trainer Louis Weijers zo mooi in de media omschrijft.. Je zou het een finale kunnen noemen. Bij winst is het gat 6 punten, maar bij verlies komt Hedel langszij, met een dosis zelfvertrouwen. In de groepsapp leefde het heel duidelijk met berichten over de wedstrijd, maar ook diverse keuzemogelijkheden aangedragen door Johan, voor de nodige ontspanning. Dat het in de groep leeft was duidelijk, maar neem hierbij in overweging dat 3 jongens eigenlijk moesten werken, maar alles op alles hebben gezet om hun steentje bij te dragen. Grote klasse!

De wedstrijdbespreking was kort, maar krachtig. Men werd gewezen op waar de kansen lagen, waarvoor we moesten waken, maar ook zeker het vertrouwen uitgesproken in deze welwillende groep; Er is één maar… voor elkaar willen werken, het collectief en af en toe je spierballen laten zien is het een must voor een goed resultaat. De volgende 11 mochten aan de aftrap verschijnen.

Doel: Thierry Laheij
Verdediging: Coen van Tol, Johan Verhoeven, Roy Broeders©, Janno van Doornmalen
Middenveld: Hans Grandia, Patrick Jansen, Roy van Hemert, Joost van Engelen
Aanval: Berry van Maren, Joost Leerintveld
Wissels:
• Noah Maas
• Peter Maasdam
• Gert-Jan Piels
• Joost van Tol

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Hedel voor een goede sfeer zorgt. Een leuke voorwedstrijd die helaas voor HRC’14 verloren is gegaan, een mooie opkomst, ideale omstandigheden met een lekker zonnetje, een dj en buffet (rekent men op een overwinning?)…alle registers zijn open getrokken. Hét kippenvelmoment waren toch de blauw/zwarte supporters die in grote getallen het sportpark in Hedel hadden gevonden en zich ook lieten horen. Groot compliment!

Je kon bij beide ploegen merken dat er spanning op deze wedstrijd staat en een beetje spanning was wel te bespeuren. Neemt niet weg dat HRC’14 fel aan deze wedstrijd begon en de eerste duels van zich liet horen en deze persoonlijke duels liet zien waarom ze hier waren gekomen. Het was een helft die veel op het middenveld afspeelde en beide ploegen geen grote kansen kregen of weg gaven. Een klein kantelpuntje was rond de 20e minuut toen “gool old (ervaren) Patrick voor een klein opstootje zorgde en dat was noodzakelijk. Neem daarbij een mooie woordenwisseling langs de zijlijn waarop de aanvoerder van Hedel de enige juiste conclusie trok.. We hebben ze precies waar we ze hebben wilde. HRC’14 had controle in de wedstrijd en behield dit tot de rust. Twee vrije trappen rond de zestien voor Hedel en HRC’14 leken gevaarlijk te worden, maar niets was minder waar. Met een 0-0 ruststand gingen de ploegen aan de thee en werden enkele puntjes op de i gezet waar de winst voor HRC’14 te behalen is. De jongens luisterde perfect, want in de 2e minuut van de 2e helft sloeg HRC’14 toe. Bij een vrije trap van Johan had Berry de goede loopactie en Johan legt hem perfect klaar. Berry kon vanuit een redelijk lastig hoek toeslaan.. 0-1. De ontlading was groot en je zag het vertrouwen groeien.

Vervolgens kwamen de minuten van HRC’14 die voor vreugde.. nee euforie zorgde en er ook toe leidde dat niet alle details bij werden gehouden door ondergetekende. Eén ding was zeker, het waren niet de gelukkigste minuten van de Hedelse keeper die opzichtig in de fout ging en Joost E in staat stelde om in een leeg goal de 0-2 aan te tekenen. Binnen luttele minuten was het Berry die op aan geven van Coen de 0-3 aantekende en zich langzaam het goudhaantje van HRC’14 mag gaan noemen. Een grote kans was aan invaller Gert-Jan niet besteed, maar niet veel later was het Berry die wederom kon toeslaan. Op aangeven van Johan zet Berry de 0-4 op het scorebord en dit komt aan als een mokerslag bij onze Hedelse vrienden.

Wat een geweldige teamprestatie en superlatieven komen dan ook tekort. In de winterstop is de term #prat ingevoerd (zie vorige wedstrijdverslagen) en dit was een typisch voorbeeld van #prat. Een groot compliment aan het team. Neemt niet weg dat we er nog lang niet zijn zijn.. De blauw/zwarte ooievaar is goed onderweg, maar er zullen nog diverse zware obstakels genomen moeten worden. Zondag een oefenwedstrijd tegen Unitas ’28 en de zondag erop ontvangen we SCZ. We blijven gefocust en moeten blijven knallen… met z’n allen!!