Hedel 3 – HRC’14 2 (1-4)

Hedel 3 – HRC’14 2 (1-4)

Vorige week hadden we een vrije zondag. Dit resulteerde in een fabuleus weekend in Groningen met de selectie. Hiervoor nogmaals complimenten voor de organisatie en jammer voor degene die er niet bij waren. Vandaag weer tot de orde van de dag: de uitwedstrijd tegen Hedel. Van te voren wisten we punten moesten pakken wilden we aansluiting houden bij de koppositie. Hedel twee punten meer en een doelgemiddelde van +5. Hierdoor wisten we dat er kansen lagen om doelpunten te maken, maar ook zaak om de boel achterin gesloten te houden.

Helaas konden we vandaag op een aantal spelers geen beroep doen vanwege blessures of werkzaamheden. Toch was het de staf die door middel van ‘kleine’ verrassingen 15 man op wist te trommelen. Het vierde elftal was vrij waardoor Manuel Sterk en Jeroen van Heck (alias Joepie) hun debuut in HRC ’14 2 konden maken. Mark Langedijk kwam over van het eerste en Jordi en Armando deden mee vanuit de A1. Kortom: een lekker team om op de zondagochtend om 10 uur mee te voetballen.

We begonnen in de volgende opstelling:
Doel: Noah
Verdediging: Mark, Nard, Tom en Estéban
Middenveld: Harald, Lavindo, Ivo en Gino
Aanval: Robin en Manuel
Wissels: Jeroen, Armando, Jordi en Gertjan

De eerste minuten begonnen we voortvarend. Het was in de vijfde minuut Manuel die in het zestien meter gebied van de tegenstander onderuit werd gehaald. Lavindo zag zijn kans en legde de bal neer. Vol zelfvertrouwen schoot hij echter op de buitenkant van de paal. De druk bleef echter niet liggen waardoor we in de 20ste minuut de 0-1 wisten te maken. Manuel kreeg een hoge voorzet en nam deze perfect aan en kwam zo één op één met de keeper. Lavindo was van te voren al wel mee gelopen en Manuel legde de bal breed en Lavindo kon hem er zo in tikken. Zoals tegenwoordig gezegd wordt: een klassieke ‘fop’ goal.

Hedel rook echter zijn kansen na dit doelpunt. Het bleef goed voetballen en waren gevaarlijk in de steekpassjes. Zeven minuten na de 0-1 werd er vanaf de linkerkant van Hedel te makkelijk een voorzet gegeven en de bal viel prachtig in de kruising. Eén lichtpuntje was echter wel dat dit doelpunt niet door de spits van Hedel werd gemaakt, maar door onze eigen Tom. Hij zei na de wedstrijd, dat hij Noah terug wilde pakken die erg populair deed om steeds de nul te houden bij ons. Harald viel na dit doelpunt bijna om van de zenuwen en moest gewisseld worden. Jordi kwam er voor hem in. Met deze stand gingen we uiteindelijk de theepauze in.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet veranderd. De kansen kwamen over en weer. De technische staf bleef uiteindelijk wel lekker door wisselen. Jeroen kwam er in voor Gino die vandaag weer helaas zijn geluk niet wist te vinden. Gertjan kwam er in voor Robin en deze wist meteen zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De wedstrijd leek uit te lopen op een gelijkspel maar Gertjan wist na goed door te zetten een mooie voorzet af te leveren bij Manuel in de voeten. Deze schroomde niet en schoot de bal netjes in de hoek. Hierdoor knakte er iets bij Hedel, want 5 minuten later was het Lavindo die zijn tweede van de middag wist te maken. Door goed door te storen op de keeper schoot deze de bal tegen Lavindo aan en rolde het doel in. Een aantal weken geleden tegen BMC overkwam ons hetzelfde, dit werd nog eens bij Sjors, die langs de kant aan het kijken was, er ingewreven. Ondertussen was het Armando die ook nog een kwartier mee mocht voetballen en een mooie assist afleverde. Hij ontving de bal op het middenveld en na een rush gaf hij een perfecte steekpass, waar Xavi en Iniesta jaloers op kunnen zijn, op Manuel. Deze rondde wederom prima af waardoor de eindstand op 1-4 werd gezet. Drie doelpunten in de laatste vijf minuten kan alleen maar een compliment verdienen. Door gewoon goed te blijven voetballen en door te gaan en er van uit gaan dat de kansen toch wel komen, werd deze wedstrijd toch nog in een overwinning afgesloten.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen DSC in Rossum om 14:30. Wanneer deze wedstrijd gewonnen wordt, worden er goede zaken gedaan om lekker bovenin mee te draaien.