Hedel Mini’s – HRC’14 Mini’s (3-6)

“Afsluiter”

Zaterdag 2 Mei 2015, de laatste officiele wedstrijd van het seizoen en van de periode als Mini. Uitgerekend Hedel is de sparringspartner van deze dag. Nog één keer als Mini’s op dat kleine veldje, in een mooie derby waar veel mensen op af zouden komen. Lukt het onze boys om de competitie goed af te sluiten en Hedel voor de 2de keer te verslaan?

Vorige week hebben we de wedstrijd bij koploper SV BLC nipt verloren (6-5), waarbij er goed werd gespeeld en de wedstrijd na een inhaalrace nog bijna winnend werd afgesloten. Helaas waren we verdedigend niet scherp genoeg en werd er te makkelijk tegen gescoord. Direct na de wedstrijd werd alweer toe geleefd naar de volgende kraker, Hedel stond namelijk op ons te wachten en zijn uit op revanche! Thuis hebben we met 5-2 gewonnen van Hedel, en wat is er nou mooier dan uit ook te winnen en dus 6 punten van Hedel te pakken?! Er werd goed getraind waarbij er 2 partijen werden gespeeld onder leiding van de jonge en talentvolle scheidsrechter Ralph. Iedereen is scherp en helemaal klaar voor de derby in en tegen Hedel!

De Wedstrijd:
Er werd vroeg verzameld op het complex van Rossum. Iedereen was mooi op tijd zodat we op ons gemak kunnen afreizen naar Hedel. Luit en Teddie waren helaas afwezig vandaag waardoor we met 7 man op pad gaan om de klus te klaren. Eenmaal aangekomen in Hedel , kon het omkleden beginnen. In de kleedkamer stond ook een grote box voor een feestje na een eventuele overwinning. Tijdens de warming up werd duidelijk dat we op een mooi uitgezet veldje mogen voetballen met echte lijnen. Mischien een idee om dit ook in Rossum en Hurwenen te maken? Ook zagen we dat de tegenstander genoeg spelers had waardoor we 5 tegen 5 kunnen spelen en dus maar 2 wissels hadden. De opstelling:

Achterin : Rambo Bram – Stormram Sem – Sneltrein Marijn
Voorin : Dribbelkoning Jasper – Revelatie Ralph
Wissel : Kamikaze Kay en Tovenaar Thijs

0-1 Jasper!! Ja beste lezer, zo snel kan het gaan. De scheidsrechter fluit voor het begin, Jasper rent naar de bal, dribbelt zich een weg door de verdediging van Hedel om het vervolgens heel koelbloedig af te maken. Dat is nog eens lekker beginnen, na een aantal seconde in het hol van de leeuw voor staan! Vervolgens word het spel iets slordiger, waarschijnlijk door de adrenaline en het zo graag willen scoren. De beste kansen zijn zeker voor ons, waarbij een aantal mooie schoten tussen zaten en de paal ook geraakt werd. Echter werd de bal te snel blind naar voren geschoten, waar we de voorgaande wedstrijden juist goed overspeelde. Plots word er gescoord door Hedel, 1-1. Amper een kans gehad, en vrijwel heel de tijd op eigen helft, ontsnapt een speler van Hedel aan onze verdedigers en schoot de gelijkmaker binnen geheel tegen de verhouding. Toch gaan onze boys weer door en op zoek naar een nieuwe voorsprong. Na een goede onderschepping van Marijn, weet hij de vrijstaande Jasper aan te spelen. Jasper laat zien de enige echte koning van de dribbel te zijn en vind zijn weg naar het doel. Wederom blijft Jasper heel koel en schuift zo de 1-2 binnen!! Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal en kunnen we gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

In de rust bleven we op het veld en werd de limonade met bekertjes keurig gebracht. Er werd verteld dat we beter moesten gaan overspelen en dat daarna de doelpunten vanzelf zouden komen. Er werden wat wisselingen toegepast waardoor de opstelling voor de 2de helft als volgt is: Achterin staan Thijs, Sem en Bram. Voorin staan Jasper en Kay.

De 2de helft is amper begonnen en de 2-2 word gemaakt door Hedel. Niet goed opletten en het word meteen afgestraft. Ookal zijn de kansen voor ons, elk kansje dat Hedel krijgt is dan ook meteen raak. Er moet dus goed opgelet worden en de counter moet eruit gehaald worden. Na 5minuten in de 2de helft is het wederom Jasper die aan een dribbel begint. Na 3man uitgespeeld te hebben schuift hij de bal strak in het uiterste hoekje en maakt zo zijn 3de van de dag en zet daarmee de ploeg op 2-3! Kort daarna worden er weer een aantal wissels gedaan waarbij Ralph en Marijn weer in het veld kwamen. Alsof ze het in de wissel besproken hadden, is daar Ralph die goed door zet en de bal voor geeft aan de opgekomen Marijn. Marijn denkt niet na en schiet de 2-4 goed binnen! Nog geen 2 minuten later is het Ralph zelf die ook een goaltje mee kan pikken en daarmee Hedel de genadeklap geeft, 2-5! Dan is het tijd voor de actie van de dag. Na uitverdedigen van Hedel, beland de bal halverwege het veld voor de voeten van Ralph. Ralph kijkt naar het doel van de tegenstander en ziet dat er niemand voor staat. Hij schiet de bal vervolgens prachtig en beheerst over de verdediging en daalt precies op tijd en valt zo schitterend in het doel, 2-6!! Een echte wereldgoal! Dan is de wedstrijd gedaan en weten we dat we voor de 2de keer dit seizoen van Hedel zullen gaan winnen. De goal die Hedel een minuut voor tijd maakt is ook enkel voor de statistieken en maakt de eindstand van 3-6. Een mooie afluiter met een hoop kansen en een aantal mooie doelpunten, top dus!! De penalty serie na afloop werd vervolgens overtuigend gewonnen, met Rambo Bram als super keeper die er slechts eentje door heeft moeten laten.

Man of the Match: Dribbelkoning Jasper! Jasper heeft vandaag aagetoond dat er maar één echte koning van de dribbel is, en dat is hijzelf. Volledig losgeslagen dribbelde hij kinderlijk eenvoudig door de verdediging van Hedel door, en beloonde hij zichzelf met een mooie hattrick! Goed gedaan Jasper!

Dat was het dan wat competitie betreft. Een succesvol Mini jaar met in de najaarscompetitie het kampioenschap. Elke speler heeft dit jaar grote stappen gezet en is op verschillende fronten beter geworden, erg mooi om te zien! Deze jongens zijn allemaal persoonlijk gegroeid en ik weet zeker dat we nog heel veel van ze gaan horen! Ook wil ik via deze weg iedereen bedanken die op zijn/haar manier een steentje heeft bijgedragen. Voor de liefhebber, we trainen nog een aantal weken door en gaan afsluiten met een oefenwedstrijd op half veld tegen de F. De datum daarvan is nog niet bekend, dus houd vooral de site in de gaten en kom een keertje kijken bij een training van deze helden die ons al zoveel plezier hebben gebracht dit jaar! Wat rest is nog wat statistieken van het afgelopen jaar.

Topscoorders:

1. Jasper 11x
2. Marijn 10x
3. Teddie 9x
4. Thijs 3x
5. Ralph 2x
6. Luit 1x

All Time Topscoorders:

1. Jasper 31x
2. Marijn 24x
3. Teddie 21x
4. Ralph 7x
5. Thijs 4x
6. Kay 1x
7. Luit 1x

(1x eigen doelpunt)

Wedstrijden gespeeld : 16
Gewonnen : 10
Gelijk : 2
Verloren : 4

Doelpunten voor : 90
Doelpunten tegen : 51
Doelsaldo : +39

Grootste overwinning : HRC’14 – TGG 12-1
Grootste nederlaag : HRC’14 – Fc Engelen 3-6