Heerewaarden 1 – HRC’14 1 (1-11)

Heerewaarden 1 – HRC’14 1 (1-11)

Het was wederom een memorabele dag voor HRC’14. Vandaag stond de eerste uitwedstrijd en tevens derby op het programma tegen onze vrienden uit Heerewaarden. Iedereen zal ongetwijfeld weten dat derby’s altijd speciaal zijn en raar kunnen lopen. Na een goede start tegen Ophemert was eenieder zich er dan ook van bewust wat er vandaag te doen stond. Trainer Marcel helderton had zijn basisformatie iets aangepast ten opzichte van vorige week en de volgende elf spelers betraden het veld.

Goal: Thierry Laheij
Verdediging: Coen van Tol, Joost van Tol, Roy Broeders, Janno van Doornmalen.
Middelveld: Joost van Engelen, Patrick Jansen, Joost Leerintveld.
Aanval: Hans Grandia, Berry van Maren, Peter Maasdam
Wissels: Sjors Nendels, Johan Verhoeven, Frank Quadvlieg, Jos van der Donk

Voor aanvang van de wedstrijd bleek er veel publiek uit Rossum en Hurwenen de sluis te zijn overgestoken om HRC’14 aan te moedigen in de strijd naar de 3 punten. En dat is natuurlijk erg fijn! Het eerste kwartier was niet goed en niet slecht. We werden niet gevaarlijk, maar hadden controle. We waren een tikkeltje statisch en aan het aftasten hoe deze wedstrijd op te pakken. Na een 15 minuten spelen kwam Heerewaarden volledig onverwacht op een 1-0 voorsprong door een persoonlijke fout in de verdediging van HRC’14. De spits van Heerewaarden kreeg de bal in de voeten geschoven en bleef één op één met Thierry koel. 1-0.

In de 27e minuut trok HRC’14 de stand gelijk nadat Patrick een vrije trap naar Janno speelde, Janno haalde verwoestend uit en zet met een knal de gelijkmaker op het scorebord. Niet veel later kon Berry uit een goede corner van Joost Leerintveld beheerst de 1-2 binnen koppen, maar de mannen van HRC’14 waren nog lang niet verzadigd. Hans zet goed door op rechts en behoud, ondanks zijn snelheid, het overzicht en stelt Joost Leerintveld. in de gelegenheid de 1-3 binnen te schuiven. De 1-4 was een mooie aanval opgezet door Patrick die Hans diep stuurt, Hans bedient Berry en op het moment dat Berry de trekker kan overhalen word hij in z’n rug gelopen, penalty. Dat is Berry wel toevertrouwt, 1-4. Net voor het rustsignaal stuurt Berry Hans diep, de verdedig ziet er niet lekker uit waardoor Hans door kan lopen op de keeper en beheerst de lange hoek zoekt.. 1-5. Een mooie ruststand om de kleedkamer op te zoeken en een kop thee te drinken. Tijdens de rust dringt Marcel er op aan dat we niet mogen verslappen, de veldbezetting goed moeten zetten, blijven voetballen en de dubbele cijfers gehaald moeten worden. De jongens luisteren goed, want de tweede helft is nog geen 5 minuten oud of Berry mag één op één op de keeper de 1-6 noteren. In de 65e minuut word Peter Maasdam afgelost door Jos van der Donk en krijgt Jos de kans om zichzelf te laten zien. Na een knal op de paal van Berry is Jos alert en schiet onberispelijk de 1-7 tegen de touwen. Er valt veel te schrijven en het tempo ligt hoog, want voordat je met je open knippert omspeelt Jos de keeper en stelt Berry in de gelegenheid wederom te scoren.  De 1-9 is een ouderwetse beauty met een geplaatst afstandsschot van Joost van Engelen die de bal buiten bereik van de keeper in de linkerhoek krult. De dubbele cijfers worden bereikt doordat Joost Leerintveld één op één op de keeper Berry zijn 5e (!!) doelpunt van de middag gunt. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd snijd HRC’14 nogmaals door de verdediging van Heerewaarden en kan Joost van Engelen met een mooie voetbeweging de 1-11 maken. Een geweldige uitslag waar we trots op mogen zijn!

Een speciaal dankwoord voor Hans van Ooijen die invalt als verzorger voor Steven. Steven loopt 80 kilometer in de Langstraat, maar zal meer verzorging nodig hebben gehad dan onze spelers vanmiddag. Tijdens dit doelpuntenfestijn zijn diverse kansen gemist, of beter gezegd goed gepakt door de keeper van Heerewaarden, die daarvoor een compliment verdiend.

Volgende week komt RKKSV (Kruisstraat) op bezoek in Hurwenen en kan HRC’14 zich meten met een tegenstander die dit seizoen hoge ogen kan gooien. Kortom, nu genieten van deze zondag en vanaf morgen de knop om en richten we ons op RKKSV!