Houten DA1 – HRC’14 DA1 (2-3)

Onder een heerlijk zonnetje, begonnen de dames van HRC aan hun wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie. Direct na de aftrap werd er druk gezet op het doel van de thuisploeg. Maar na een goede start was, gaandeweg de eerste helft niet echt sprake van een overwicht. Een paar goede mogelijkheden werden helaas niet verzilverd. Na een half uur spelen kwam Houten op voorsprong uit een corner. HRC rechtte de rug en 9 minuten later werd een strakke corner van Rosanne van Hemert door een verdedigster van Houten in eigen doel gekopt.

En zo was de ruststand 1-1

Na rust kwamen de bezoekers wederom sterk uit de startblokken en in de 47e minuut was het direct raak. Een corner van rechts werd door de verdediging van Houten slecht weggewerkt. Sabine van de Sluis kon de bal in de kluts binnen schieten. Helaas kon niet lang genoten worden van de voorsprong want nog geen 2 minuten later lag de bal aan de andere kant ook in het net, na een sterke actie van de spits van Houten.

HRC bleef de rest van de wedstrijd op zoek naar het winnende doelpunt en 5 minuten voor tijd lukte dat. Naomi Stijn stuurde op rechts Rosanne van Hemert weg. Die snelde op het doel af en verschalkte de keepster in de korte hoek. En zo namen de dames van HRC de 3 punten mee naar huis.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de dames van DESK uit Kaatsheuvel. Aanvang van de wedstrijd is 12.00u op het sportpark in Rossum.