HRC ’14 DA1 – Bavel DA2 (2-2)

HRC ’14 DA1 – Bavel DA2 (2-2)

De dames van HRC traden in hun eerste wedstrijd na de winterstop aan tegen de dames van Bavel. HRC begon direct met het zoeken naar de aanval. In de eerste 5 minuten kwamen ze al gevaarlijk voor de goal van de tegenstander. Helaas voor de dames kwamen de bezoekers bij hun eerste aanval meteen wel tot scoren. Na een misverstand achterin, profiteerde een van de aanvalsters, die tikte de bal binnen.

De mouwen werden nog eens opgestroopt en de thuisploeg ging direct weer in de aanval. Ze creëerden een aantal mooie kansen. En in de 28e minuut werd het spel beloond. Rosanne van Hemert werd op rechts weggestuurd. Haar voorzet kwam terecht voor de voeten van Ariëlle Hoskam, die de bal uit een moeilijke positie binnentikte. Dit rook naar meer. En op slag van rust kwam het tweede doelpunt. Rosanne van Hemert werd onderuit gehaald op de rand van de zestien meter. Caroline Blom nam de toegekende vrije trap. Zij schoot de bal, snoeihard in de bovenhoek, de keepster het nakijken gevend.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. HRC in de aanval en Bavel kwam slechts heel sporadisch tot een tegenstoot. Het geluk zat de thuisploeg niet mee. De uitstekend keepende keepster van Bavel, hield veel ballen tegen. En ook verdwenen een aantal ballen net over of naast het doel. In een van de weinige tegenaanvallen scoorden de bezoekers in de 65e minuut de aansluitende treffer. Ondanks de goede inzet en het goede spel verloor HRC twee punten. De einduitslag werd 2-2.

Volgende week is het carnaval en zijn de dames weer vrij. De week erna spelen ze uit tegen OJC Rosmalen.