HRC’14 DA1 – DSZ DA1 (3-0)

Deze zondag kwam de nummer 1 van de competitie DSZ, op bezoek in Rossum. In een lekker zonnetje werd al snel door de thuisploeg een paar mooie kansen gecreëerd. Helaas lukte het toen nog niet om de kansen te verzilveren. Ook aan de andere kant wisten de bezoekers uit Boven-Leeuwen een paar kansjes te creëren, ook zonder succes.

Net na een half uur spelen was het voor HRC wel raak. Rosanne van Hemert werd aangespeeld op rechts. Ze begon aan een rush, omspeelde een aantal tegenstandsters en schoot de bal koel achter de keepster. En zo werd het harde werken beloond. Tot aan de rust golfde het spel op en neer en werden aan beide kanten nog een paar kleine kansen gecreëerd, die niet benut werden.

Na rust kwam de thuisploeg nog beter in haar spel. Er werd goed gecombineerd en de verdediging van DSZ werd regelmatig in de luren gelegd. Het lukte echter niet om de vele kansen die gecreëerd werden om te zetten in doelpunten. Ballen verdwenen over de goal of er net naast; het net werd niet gevonden. En dan blijft de spanning in de wedstrijd. Tot in de 81e minuut. Invalster Renee van Ooijen, onderschepte de bal achterin. Haar pass naar voren werd door Rosanne van Hemert opgepikt en in de verre hoek geschoten. 2-0. De buit was binnen. Toch wilde de dames van de thuisploeg meer. Op rechts werd, na goed tikwerk, Rosanne van Hemert wederom weggestuurd. Ditmaal door aanvoerster Caroline Blom. Ditmaal verschanste ze de keepster in de korte hoek. En zo werd de koploper verslagen met 3-0. Een zeer verdiende overwinning, die op basis van de hoeveelheid kansen nog groter had kunnen zijn.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de dames van ’t Goy, de huidige nummer 2 op de ranglijst. Aanvang 14.00u.