HRC ’14 DA1 – Schijf DA1 (5-1)

HRC ’14 DA1 – Schijf DA1 (5-1)

Vandaag stond een inhaalduel op het programma, thuis tegen de dames van Schijf. Schrijf is vanuit het verleden altijd een lastige tegenstander geweest en dus waren de dames van HRC geconcentreerd voor de wedstrijd.

Toch was het de eerste tien minuten lastig om het spel te maken. Door beide partijen werden niet echt kansen gecreëerd. Het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Even verloor men de aanvoersters van de bezoekers uit het oog en zij schoot de bal droog in het doel. De dames van HRC herpakte zich en begon langzaamaan steeds beter te combineren. En dat leidde in de 17e minuut tot de gelijkmaker. Sabine van de Sluis werd aan de linkerkant goed aangespeeld. Zij speelde zich knap vrij en zag de vrijstaande Wanda van Wijnen in de zestien meter staan. Wanda nam de bal aan en kon de bal hard en laag in het doel schieten. Dat proefde naar meer. En dus bleef de thuisploeg op zoek naar het vijandige doel. In de 27e minuut werd van achteruit een goede combinatie opgezet, waarna Rosanne van Hemert de bal goed meegaf aan Sabine van de Sluis, die de bal beheerst binnenschoot.

En nog geen 5 minuten later kopte Wanda van Wijnen een vrije trap van Caroline Blom door op Ariëlle Hoskam die de bal op haar beurt heel beheerst in het doel kopte; 3-1. En HRC ging door. In de 35e minuut werd de doorgebroken Rosanne van Hemert in de zestien meter neergelegd. De toegekende penalty werd door Wanda van Wijnen heel beheerst binnengeschoten. En op slag van rust kwam zelfs de 5-1 op het bord. Rita van Doorn werd in de zestien meter neergelegd en wederom Wanda van Wijnen mocht de penalty binnenschieten. En zo konden de dames met een 5-1 voorsprong gaan rusten.

Na rust had de thuisploeg nog steeds het betere van het spel, maar lukte het niet meer om te scoren. Dus stond het na 90 minuten 5-1. De dames van HRC hebben nu 5 wedstrijden op rij gewonnen. Volgende week komt ANTI-BARBARI op bezoek. Deze Rotterdamse studenten vereniging deelt samen met HRC de tweede plaatst in de competitie. Dit zal dus een spannende pot voetbal kunnen gaan worden. De wedstrijd is in Rossum en begint om half 11.