HRC VR1 – Gilze VR1 (4-1)

Op deze stralende zondag mochten de vrouwen van HRC aantreden tegen de vrouwen van Gilze. Op papier een mindere tegenstander, maar de heenwedstrijd eindigde in 3-3, dus de thuisploeg was gewaarschuwd. In de beginfase was het duidelijk aftasten van beide ploegen. De thuisploeg was wat aanvallender dan de bezoekers, maar creëerde nog niet echt grote kansen. Tot in de 22e minuut. Door achterin de bal snel rond te spelen, werd Denise den Tek vrijgespeeld op de rechterkant. Ze nam de bal mee en gaf een cross pass op Rosanne van Hemert. Die speelde heel behendig haar speelster uit en schoof de bal achter de keepster. 1-0

Hierna had de thuisploeg echt het betere van het spel. Er werden een paar grote kansen gecreëerd, die helaas niet verzilverd werden. En dan zul je altijd zien dat de goal aan de andere kant valt. Een ongelukkig moment achterin eindigde in de gelijkmaker. Gelukkig lieten de dames van HRC de moed niet zakken en werd direct gezocht naar een doelpunt en in de 42e minuut lukte dit. Denise den tek zette op het midden een goed blok en kreeg de bal mee. Haar pass kwam bij Naomi van Stijn, die de bal snel diagonaal doorgaf aan Rosanne van Hemert die de tweede van de middag op haar naam schreef. En zo werd er met een 2-1 voorsprong gerust.

Na rust bleef HRC het betere van het spel hebben. En na een kwartier werd de voorsprong vergroot. Wendy de Laat stoorde op de as van het veld goed. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Wanda van Wijnen. Die bedacht zich niet en schoot de bal van buiten de zestien in de verre hoek. En 6 minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Op aangeven van Caroline Blom, kwam de bal weer bij Rosanne van Hemert terecht. In eerste instantie leek de keepster van Gilze de bal te pakken, maar die pakte de bal niet vast, waardoor Rosanne de bal alsnog in het doel kon tikken.

En zo won de thuisploeg, met 4-1, haar zesde wedstrijd op rij. Aanstaande paasweekend spelen de vrouwen twee wedstrijden. Zaterdag om 18.30u thuis tegen sc ’t – Zand. En maandag om 14.00u tegen koploper SEP in Delft. Een vol voetbal weekend voor de boeg.