HRC’14 1 – DSS’14 1 (5-0)

HRC’14 1 – DSS’14 1 (5-0)

Na wederom een vrije zondag staat DSS in de thuiswedstrijd in Hurwenen op het programma. In de tussenliggende periode heeft HRC een goede wedstrijd gespeeld tegen vierde klasser HHC uit Heusden met een 0-0 eindstand. Op de vrije zondag is er goed getraind en hebben we gezamenlijk de beelden van de oefenwedstrijd tegen Helvoirt in het Mandemakers Stadion bekeken. Een leuke en leerzame activiteit en buiten de biertjes en snacks leken we wel profs.

Harald van Deelen en Louis Weijers wisten de sterke en minder sterke punten van DSS na de wedstrijd bij DSS en stuurde de volgende elf het veld op.

Doel: Thierry Laheij
Verdediging: Coen van Tol, Johan Verhoeven, Roy Broeders© en Joost van Engelen
Middenveld: Hans Grandia, Patrick Jansen, Joost van Tol en Gert-Jan Piels
Aanval: Berry van Maren en Joost Leerintveld
Wissels:
• Sjors Nendels
• Peter Maasdam
• Janno van Doornmalen
• Roy van Hemert

Binnen enkele minuten was het duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden en dat lag natuurlijk aan de kracht van DSS, maar zeker ook aan de scherpe wind die over het veld waaide. De eerste twintig minuten was HRC lichtelijk de bovenliggende partij waarbij divers aanvalsopzetten net niet lukte en een schoen van een DSS-speler er tussen zat. Na een goede vrije trap van Gert-Jan Piels en druk van HRC kwam er na 23 minuten een corner. Joost Leerintveld legde de bal scherp in het 5 meter gebied waar Johan Verhoeven (die een dijk van een wedstrijd speelde; MotM) alert was en de 1-0 binnen kon tikken. Alsof Roy met een glazen bol langs de lijn zat had hij dit voorspelt!

In de resterende minuten was het HRC dat bleef drukken en helaas twee mogelijkheden liet liggen. Sneltrein Hans (die we helaas geregeld moeten gaan missen wegens werk) werd diep gestuurd en één op één op de keeper bleef Hans koel en schoof de bal breed op Berry die in twee instanties binnen kon werken.. 2-0! Met deze tussenstand werd de thee opgezocht en konden enkele puntjes op de i gezet worden.

De tweede helft werd er met wind tegen gevoetbald en werd de afspraak om over de grond te blijven voetballen goed nagekomen. Na een goede aanval over links was het spijtig dat Gert-Jan de derde HRC-treffer niet aan kon tekenen, maar gelukkig liet de 3-0 niet lang op zich wachten. Deze goal is te zien op de Facebookpagina van Joaja Creations die mooi in beeld brengt wat het nut van een lichaamsschijnbeweging/vooractie kan opleveren. Het was namelijk Patrick die voor de derde wedstrijd op rij kon scoren en een vrije trap van Joost L hard binnen kon koppen. Daarna werden in enkele minuten tijd Roy, Peter en Janno ingebracht voor respectievelijk Hans, Joost T en Gert-Jan.

Één van de eerste acties van Peter was een goede loopactie richting eerste paal wat Coen goed had gezien. Een goede voorzet en Peter kon onberispelijk de 4-0 aantekenen. De 5-0 was werkelijk een plaatje. Een overtreding op Berry levert een vrije trap rond de zestien op en, na goed overleg, was het Berry die de bal met veel gevoel de hoek zocht en hiermee zijn 20e(!!!) competitietreffer scoorde.

Een goede overwinning op DSS en mooi was te zien dat de knop bij de jongens voordat ze de douche uitstapte al om was omgezet en iedereen al met volgende week bezig was. Dan reizen we af naar Hedel voor de topper in de 5e klasse. De voorsprong is drie punten, dus het belang van deze wedstrijd hoeven we niet te benoemen. We hopen op veel blauw/zwarte support in Hedel en gaan deze week hard trainen voor een goed resultaat!