HRC’14 1 – FC Drunen 1 (6-1)

HRC’14 1 – FC Drunen 1 (6-1)

Na de lekkere overwinning op Wadenoijen mocht HRC’14 het vandaag opnemen tegen FC Drunen. Daar staat een oude bekende aan het roer en het weerzien met Klaas Bieze was prettig. De oud-trainer van vv Hurwenen, vv Rossum en de jeugdcombinatie kent de meeste jongens als zijn broekzak en de resultaten van FC Drunen voorspelt een lastige wedstrijd.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van clubicoon en beste voetballer ooit van Rossum en omstreken, Jan van Loon. Via deze weg wenst de selectie de familie veel sterkte in deze moeilijke tijden.

De pupil van de week, Bram Kooijman, brak de ban met een mooie solo en klasse doelpunt! Hierbij werd duidelijk dat HRC’14 een pittige middag te wachten stond. Gelukkig was er veel publiek aanwezig en lieten zich vanuit diverse hoeken horen. Zo was het derde, “Kingstreet” en publiek aan de overkant hoorbaar aanwezig. Mooi om te zien was dat Bernard van der Burght aanwezig was in het publiek na lange tijd en een eventuele overwinning mogen we aan bovenstaande heren opdragen en trainer Marcel Helderton koos voor de volgende namen die deze zondag in actie mochten komen:

Goal: Thierry Lahey
Verdediging: Johan Verhoeven, Roy Broeders, Joost van Engelen
Middenveld: Coen van Tol, Patrick Jansen, Joost Leerintveld en Gert-Jan Piels
Aanval: Hans Grandia, Berry van Maren, Peter Maasdam
Wissels: Berend Leerintveld, , Joost van Tol, Janno van Doornmalen en Frank Quadvlieg

In de warming-up was al gebleken dat we te maken hadden met een niet al te best veld, en behoorlijk glad was. Gelukkig hebben twee partijen hier last van en gingen we vol goede moed van start. In het eerste kwartier bleek dat wanneer er druk gezet werd op de laatste linie FC Drunen hier veel moeite mee heeft en HRC’14 had een duidelijk (veld)overwicht. Een paar kleine plaagstootjes (vanaf rechts) kon HRC’14 het eerste kwartier uitdelen, maar na 20 minuten was het Peter die op links goed door ging en een voorzet in huis waar menig linksbuiten jaloers op is. Berry kon zijn hoofd tegen deze geweldige voorzet zetten en de 1-0 was een feit!! Helaas liet HRC’14 zich uit het spel halen door randzaken waardoor het niveau terugviel. In de dertigste minuut moest FC Drunen twee broers en basisspelers wisselen wegens een sterfgeval in de familie. We wensen de jongens veel sterkte vanuit deze plaats. Voor rust was HRC’14 nog gevaarlijk met een schot van Roy, goede actie van Peter en ontbrak het helaas aan de laatste beslissende pass. In de rust werden de puntjes op de i gezet en afgesproken dat we FC Drunen direct bij de keel zouden grijpen en ook direct door zouden drukken om de wedstrijd te beslissen.

Amper twee minuten in de tweede helft gaf de, bij vlagen warrige scheidsrechter, een penalty voor HRC’14 na een duel tussen voorstopper en Berry. De penalty werd gegeven wegens hands en wegens commentaar op de scheidsrechter kreeg FC Drunen een rode kaart. Berry schoot de penalty onberispelijk binnen en tegen 10 man van FC Drunen kon HRC’14 de genadeklap geven, mits het bleef voetballen. Niet veel later kon Joost E door de verdediging slalommen als Alberto Tomba in zijn beste dagen en op fraaie wijze de 3-0 aantekenen. Frank en Joost werden het veld ingebracht ten faveure van Patrick en Johan. Het eerste balcontact van Frank betekende bijna de vierde treffer, maar zijn tweede balcontact waswel raak. Alert in een scrimmage kon Frank de 4-0 aantekenen. Helaas moest Frank niet veel later het veld verlaten met een rode prent (wegens “een trappende beweging na de actie”, aldus de scheidsrechter). Kortom, tien tegen tien door twee discutabele rode kaarten. Janno kwam in het veld voor Joost L en FC Drunen leek rijp voor de slacht. Helaas kon HRC’14 niet doordrukken wegens het uit de positie lopen, laag baltempo of mee gaan met het spel van de tegenstander.

Al moeten we vermelden dat de nummer 11 van FC Drunen met enkele hoogstandjes het publiek vermaakte en zich behoorlijk liet opjutten. Dit leidde tot mooie taferelen en wisselwerking met het publiek, maar kwam het spel van HRC’14 niet ten goede. Ondanks enkele mogelijkheden voor HRC’14 was het FC Drunen die na een ongelukkig moment van Thierry de 5-1 kon aantekenen. HRC’14 rechtte de rug en het was Peter die de 6-1 hard en droog kon binnen schieten en de drie punten konden in de blauw/zwarte knip!!

Volgende week reizen we af naar Velddriel voor de, tot op heden, belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Op het spel staat de koppositie in de 5e klasse, maar spelen we vooral om de eerste periode. Enkel een overwinning zal genoeg zijn voor het periodekampioenschap en zal er ouderwets geknotterd moeten worden door de mannen. We gaan er vanuit dat het belang van deze wedstrijd duidelijk is en scherpte, discipline en collectief belangrijk zal zijn. Goed voetbal zal dan een logisch gevolg zijn en de het resultaat zal te zien op zondag 30 november vanaf 14.30 uur op Sportpark De Peperd in Velddriel. Graag tot ziens!