HRC’14 1 -SCZ 1 (7-0)

Na de mooie overwinning op concurrent Hedel en een vrije zondag mochten we deze zondag aantreden tegen SCZ. Van de uitwedstrijd en de andere teams weten we het niet allemaal soepel loopt bij SCZ. Er zijn problemen om een eerste elftal op de been te krijgen. Dat heeft deze zondag eens temeer weer bewezen. SCZ kwam te laat met een half elftal bij HRC’14 aan en we kregen van onze spion in Zoelen door dat de rest om iets voor 14.00 uur uit Zoelen vertrok.

Dit bleken welwillende jongens van lagere elftallen te zijn die hun cluppie niet wilde laten stikken. Om 14.23 (!) uur stapte ze omgekleed en wel uit de auto en liepen Linéa recta het veld op. Met de digitale wedstrijdformulieren van tegenwoordig heb je voor iedere speler een wedstrijdpas. Deze moeten kloppend zijn en het formulier moet dan ingevuld worden. Kortom, wéér vertraging en links en rechts begon de frustratie toe te nemen. Het was 14.54 uur toen we eindelijk aan de wedstrijd konden beginnen.

De volgende elf verschenen aan de aftrap:
Doel: Thierry Laheij
Verdediging: Coen van Tol, Johan Verhoeven, Roy Broeders© en Janno van Doornmalen
Middenveld: Peter Maasdam, Joost van Tol, Roy van Hemert en Joost van Engelen
Aanval: Berry van Maren en Joost Leerintveld
Wissels:
• Noah Maas
• Frank Quadvlieg
• Patrick Jansen
• Jordy Verwers

In dit verslag gaan we deze keer niet de goals tot in detail beschreven. We hebben allen een hekel aan excuses, maar deze keer waren er wel gegronde redenen waarom HRC’14 niet het combinatie- en positiespel op de mat legden wat we graag willen. De waardeloze voorbereiding door bovenstaande reden en het meezakken met het niveau van de tegenstander zijn hier de voornaamste redenen van. In de praktijk blijkt het dan heel moeilijk te zijn om de spreekwoordelijke knop om te zetten. SCZ is welgeteld zes keer over de middenlijn geweest (exclusief het aftrappen).

We hebben een 2-0 ruststand bereikt met goals van Berry en Peter. Berry kon zijn hoofd zetten tegen een strakke vrije trap en Peter kon de 2-0 aantekenen na een goede kopgoal. Hiermee was de keeper van SCZ het niet helemaal eens en liet dit in woord en gebaar duidelijk merken. Er waren nog diverse (grote) kansen niet aan HRC besteed. Zoals beloofd mocht de kopbal van Roy er wel degelijk wezen, maar was het geluk niet aan zijn zijde.

In de tweedes helft kwam HRC’14 iets meer los. Zoals hij het zelf omschrijft was de 3-0 van Joost van Tol het breekpunt en kon hij na 3 jaar doelpuntloos scoren. Een gedenkwaardig moment! Peter Maasdam kon vandaag drie keer scoren.. Één met de kop, één met links en één met rechts en dat is het vermelden zeker waard! De aanval waar de 5-0 uit kwam was een aanval uit het boekje met één, twee keer raken, over de flanken en een hoge balsnelheid en het was Roy van Hemert die zijn tweede competitietreffer aan kon tekenen. Berry maakte met een individuele actie de zevenklapper vol. Het was bijna donker, maar de drie punten waren binnen. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Wadenoijen die het ons daar heel lastig hebben gemaakt. Zij hebben tevens van Hedel gewonnen en zitten dus in een flow. We zullen scherp moeten zijn en er met zijn allen voor moeten gaan en hopelijk is Wadenoijen wel netjes op tijd. Een mooie uitdaging waar we als groep voor elkaar hard zullen moeten werken en goed positiespel op de mat moeten leggen.