HRC’14 2* – GVV 3 (3-3) *wns

HRC’14 2* – GVV 3 (3-3) *wns

Vandaag de tweede ronde van de beker. Na in de vorige ronde met enigszins geluk door te zijn gaan, omdat DSC punten had laten liggen bij SCZ, was het aan ons om vandaag weer voor de beker aan te treden. Als enige team van de club moesten wij vandaag voetballen. De rest allemaal vrij, omdat er geen inhaalwedstrijd was of bekerduel. De wedstrijd werd gespeeld tegen GVV uit Geldermalsen. Voor de competitie speelden we al tegen dit team en verloren toen met 1-3. We wisten dat een aantal mannen bij dit team de kar draaiende hielden.

Omdat het eerste elftal vandaag vrij was, konden we een aantal spelers wedstrijdritme op laten doen. Dit keer mochten wederom Janno, Mark, Peter, Coen en Patrick mee.

We begonnen in de volgende opstelling:
Doel: Sjors
Verdediging: Estéban, Nard, Tom en Janno
Middenveld: Ivo, Lavindo, Patrick en Gino
Aanval: Robin en Mark
Wissels: Mike, Luuk, Peter en Coen

Het begin van de wedstrijd was een wedstrijd die op een neer ging. De kansen kwamen echter meer van onze kant maar waren ook niet echt heel goed uitgespeeld steeds. We kwamen goed tot de zestien meter en daarna was de eindpass net niet goed genoeg. Lang bleef het 0-0 en Arno zei zelfs tegen de verslaggever, dat hij niet wist wat voor verslag er gemaakt moest worden. Het was immers lang de brilstand.

Uiteindelijk was er dan toch het doelpunt. Maar die werd gemaakt door GVV. Een aantal fouten achter elkaar aan onze kant, en Sjors die in de blubber van zijn kooi uitgleed kon de aanvaller van GVV de 0-1 maken. Hier bleef het echter niet bij want ongeveer vijf minuten later lag de bal er al weer in. Weer door knullig balverlies en handig uitspelen van de aanvallers van GVV. Door zelf ook weinig kansen te creëren en ze niet te maken was de volgende ronde ver zoek.

In de rust werd er gewisseld. Coen kwam er in voor Janno en Peter voor Gino. Estéban werd hierdoor naar de linksback gestuurd en Peter kwam in de spits en Mark linkshalf.

Na rust was het een dramastart want binnen de minuut scoorde GVV zelfs de 0-3. Na vijf minuten mocht Mike zich warmlopen en na drie minuten was hij zelfs al warm. Hij kreeg de taak om alleen maar te scoren. Zijn eerste actie was gelijk een goede actie wat bijna tot een doelpunt leidde. Een aantal minuten later mocht ook Luuk warm lopen en hij kwam er in voor Ivo.

Uiteindelijk wisten we dan toch te scoren. Lavindo maakte de 1-3. Hierdoor was er weer wat geloof. Een aantal minuten later kregen we een corner die bij de tweede paal voorlangs vloog. Luuk pakte de bal snel op en gooide hem weer voor de pot. Coen die sprong als een echte atleet hoog boven de verdediging uit en kopte de bal goed binnen. Hierdoor was het geloof weer helemaal terug. GVV werd wat minder vriendelijk en hierdoor waren er een aantal spelers met een gele kaart tien minuten er uit gestuurd. Uiteindelijk was het twee minuten voor tijd een vrije trap rond de zestien. Peter ging achter de bal staan, en waar deze normaal hoog over en ver weg zou gaan hield hij deze bal laag met de binnenkant en schoot hem binnen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter een paar minuten later voor het eindsignaal. Met veel vechtlust en goed voetbal hebben we dan toch nog het tot 3-3 weten te behalen.

Omdat het de tweede ronde was van de beker, moest er een winnaar komen. Hierdoor werd er gelijk strafschoppen genomen. Al deze strafschoppen werden aan onze kant feilloos binnen getrapt. De eerste penalty van GVV werd bijna over het vangnet geschoten, en bij de tweede was het Sjors die helemaal gestrekt de bal uit de hoek dook. Coen kon zijn moment of fame pakken door uiteindelijk onze vierde penalty er in te schieten voor de winst. Deze schoot hij netjes in de hoek, waardoor we uiteindelijk weer een ronde verder gaan in de beker. Europa Cup voetbal ligt in het vizier. Wie de volgende tegenstander is, is nog niet duidelijk.

Zondag is het weer competitie voetbal en dan tegen een directe concurrent. Om 11:00 uur in Empel tegen Emplina. Mochten we deze winnen doen we wederom goede zaken om bovenin mee te blijven draaien.