HRC’14 2 – Jan van Arckel 2 (5-0)

Vandaag was het dan zover. De eerste competitie wedstrijd van het tweede elftal tegen Jan van Arckel uit Ammerzoden om 14:30 in Hurwenen. Vorige week kreeg het eerste elftal de primeur te beginnen in het nu al legendarische blauw-zwart. Vandaag kregen wij de eer om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Voor de wedstrijd kreeg ieder een eigen nummer toegekend, waarmee de vaste spelers van het tweede elftal het hele seizoen mee zullen spelen. Wekelijks worden wij aangevuld met spelers van het eerste waar uiteraard ook extra shirts voor gemaakt zijn. Vandaag waren dat Roy van Hemert alias ‘dun Kiep’ en Mark uit Grunn die het liefdespad hier heeft weten te vinden.

Even terugkomend op ons bekeravontuur: waar helaas andere teams van de club de bekerronde niet wisten te overleven, hebben wij de poule winnend af weten te sluiten. Door een verrassende uitslag van DSC tegen SCZ, mogen wij een ronde verder om de beker dit seizoen binnen te halen.

Vandaag begonnen we in de volgende opstelling:
Doel: Noah
Verdediging: Harald, Nard, Ivo en Estéban
Middenveld: Tom, Lavindo, Gino en Kiep
Aanval Robin en Mike
Wissels: Mark, Bram, Gertjan, Luuk

In de laatste wedstrijd voor de beker werd er ook al gespeeld tegen hetzelfde elftal als vandaag. Toen werd er gewonnen met 2-0, maar we wisten dat er vandaag geen onderschatting in de koppen moest hangen. Dit bleek ook al gauw waar. Jan van Arckel zocht veelvuldig de aanval en testte Noah voortdurend. Gelukkig was het dat Noah een zeer goede dag had, zodat hij veel goede reddingen kon verrichten. Na een wisseling op het middenveld tussen Gino en Kiep begon het steeds beter te draaien. De spitsen werden beter bereikt en dit resulteerde tot meerdere kansen. Mike draaide zijn goed gezette kont vaker erin om de bal vast te houden en de bal weer breed te leggen. Jan van Arckel bleef meer druk zetten en kreeg meer gevaarlijke
kansen, maar zoals al eerder gezegd was het onze Noah die alle ballen er uit hield. Uiteindelijk was het Robin die in de 33ste minuut de 1-0 wist te maken. Twee minuten later was het Lavindo die met een puike volley de keeper wist te verslaan. Vervolgens was het Kiep die met een kopbal(!), die voor rust de 3-0 maakte. Zoals er in de rust gezegd werd, speelden we op de counter en stonden toch met 3-0 voor.

In de tweede helft werd Mark in het veld gezet voor de ongelukkig spelende Gino. Het spelbeeld werd niet helemaal veranderd. Onze grensrechter bleef wel extra scherp vlaggen. Zelfs bij een korte corner die terug gekaatst werd, wist hij de vlag omhoog te steken voor buitenspel. Nu is Kiep niet zo groot maar deze stond toch echt nog op de doellijn bij de paal. In de tweede helft werden er nog verschillende wissels toegepast. Gertjan kwam voor Harald, Luuk voor Kiep, Bram voor Mike en Gino voor Mark. Mark was er zelfs zo snel uitgegaan dat we even met tien man stonden te spelen.

Het was Robin die met een mooie perfect getimede kopbal zijn tweede van de dag wist te maken. Als klapper was het nog Lavindo die de eindstand op 5-0 bracht met een hard schot in de korte hoek. Op het eind was er zelfs nog een soort van het bekende tikkie-takkie voetbal te zien. Gino kreeg hierbij de kans om zijn niet zo gelukkige dag toch goed te maken. Helaas was het een zacht schotje waarbij de keeper geen moeite had.

Uiteindelijk was het Noah die toch de nul wist te behouden. Met een mooi schot van Jan van Arckel die regelrecht op de kruising af ging en normaal prachtig in de triangel geplaatst wordt, was het Noah die hem er uit wist te houden. Nard wist hierbij nog een opmerking te plaatsen naar de tegenstander: ‘Je moet zo’n bal ook plaatsen.’

Al met al een mooie overwinning en hierbij staan we na één competitiewedstrijd bovenaan. Waar wij zelf thuis om 14:30 thuis voetballen, moeten we volgende week al om 10:00 uur aantreden tegen de nummer tweede OJC Rosmalen.