HRC’14 3 – Dussense Boys 3 (5-2)

HRC’14 3 – Dussense Boys 3 (5-2)

Vandaag was het dan weer zo ver. Na een week zonder training i.v.m. de barbecue van afgelopen donderdag mochten we om 11:00 aftrappen tegen onze gasten van Dussense Boys 3.

Waar we vorige week een dramatisch niveau haalden en verstijfden onder de gedachten dat we bij winst misschien wel eens door zouden moeten in de beker was dit vandaag gelukkig anders. Na de nederlaag van vorige week zijn we verzekerd van een extra vrij weekend en konden we vandaag lekker vrijuit spelen.

Op verzoek van hogerhand speelden we onze wedstrijd op het hoofdveld. Omdat het 1e elftal na ons de mat zou betreden werd gevraagd of we de mat alvast aan het tikk-takka voetbal zouden willen laten wennen. En wie anders dan HRC’14 3 voor deze klus.

Na een lekkere warming-up startten we met Noah in de goal, Kees, Roy, Martin en Stefan achterin. Een middenveld met PJ, Peter, John en Frits en een aanval met Chris-Jan en Django. De bank werd bemand door Armando en Henri.

We startte scherp. Inschuivende verdedigers, bewegende spitsen, opkomende flankspelers en het balletje ging snel van voet tot voet. Dussense Boys werd teruggedrongen tot ver op eigen helft. Het duurde dan ook maar tot de 11’minuut voordat we op een verdiende 1-0 voorsprong kwamen. Peter tekende voor de 1-0 op een assist van Django.

Toch vervielen we algauw weer in dezelfde fouten (uiteraard kunnen  we hier niet dieper op ingaan) als tegen GVV. Waar de tegenstander in de eerste 25 minuten totaal niets had in te brengen begonnen de lange ballen van Dussense Boys hun vruchten af te werpen. Twee persoonlijke fouten met twee tegengoals als gevolg zorgden binnen 6 minuten voor een 1-2 achterstand. ­

Tijdens de rust de tijd en de kans eens goed in de spiegel te kijken. De wijze woorden van Martin “Spelen we net als vorige week tegen een stel van die oude kerels en weer staan we achter. Dat kan toch niet man” en een wissel brachten ons weer terug richting het niveau van het begin van de eerste helft. Het spel werd beter en het duurde dan ook niet lang voordat we de verdiende gelijkmaker tussen de palen wisten te werken, 3-2. Een kleine twee minuten later viel zelfs de 4-2.

Waar coach Stan eigenlijk Peter had aangewezen om de winnende te maken bleek deze wissel net te laat. Peter valt in net nadat het 3-2 is geworden. Hij doet echter toch waar hij voor terugkeert in het veld. Peter is verantwoordelijk voor de 4-2. Het was echter Django die ons vlak daarvoor op een 3-2 voorsprong had geschoten uit een goede voorzet van John.

Vanaf dat moment was het verzet van Dussense Boys volledig gebroken en liepen we verder uit naar een toch zeker niet onverdiende 5-2 overwinning.

Man van de wedstrijd is lastig aan te wijzen, al doen Peter (3 doelpunten) en John (3 assists) een vrij aardige poging. Voor de actie van de dag hoeven we minder lang na te denken en die willen we onze supporters ook zeker niet onthouden:

Stefan, die vandaag zijn seizoenrecord opvijzelde naar 39 minuten in één wedstrijd ontvangt de bal op de rechtshalf positie. Na een moment van twijfel wordt de actie naar voren ingezet. Onder luidt commentaar van de supporters “Stefan maken die actie!”  begin hij aan zijn avontuur. De linksback wordt opgezocht en uitgespeelt, balletje terug, back wordt weer uitgespeeld, nogmaals balletje terug en nogmaals uitgespeelt. Na 3x heeft de man er wel genoeg van en richt zich op de enkels van Stefan. Na 5x te zijn gedold komt het stoom uit zijn oren, maar Stefan geniet van zijn moment. Na 6x te zijn uitgespeeld wordt de arme linksback nog even nageroepen “ach man, je bent nog te traag om me te raken.” Helaas is de voorzet onvoldoende voor een goal. Maar ach wie denk daar nog aan…

Volgende week wacht ons het begin van de competitie en ontvangen we TGG 5. Waar sommige spelers zich met een puike prestatie zeker in de basis hebben gespeeld voor aankomende week zullen anderen flink aan de bak moeten tijdens de training om een plekje bij de beste elf te bemachtigen. Daarnaast dealen we momenteel nog met een issue rondom onze spits. Voorafgaand aan het seizoen reeds benoemd tot een van de voornaamste kandidaten voor de HRC’14 clubtopscorers bokaal en vorige week nog aanvoerder. Deze echter week afwezig en hij zal, na de puike prestatie van de concurrentie voorin moeten vrezen voor zijn plekje.

Er kan in een week echter veel veranderen en wellicht staan de zaken er volgende week weer totaal anders voor. Of dit zo is leest u volgende week wanneer onze “Razende Reporter Ramon” (wegens ziekte helaas afwezig) zich weer over het wedstrijd verslag zal  ontfermen.  Tot zover mijn poging het literaire niveau wat u gewent bent te benaderen..

Doelpunten:
Peter 3x
Django 2x

Assists:
John 3x
Django: 1x
PJ 1x

Van: onze verslaggever