HRC’14 3 – Haarsteeg 6 (5-0)

“Haarsteeg geen partij voor sterk HRC’14”

HRC’14 3 – Haarsteeg 6 (5-0)

Vandaag is het dan weer zover. Na een korte onderbreking mogen we in Hurwenen aantreden voor onze tweede competitiewedstrijd na de winterstop. Om 13:00 staat de wedstrijd tegen Haarsteeg op het programma. Een bekend elftal waar een groot aantal van ons in de jeugd al tegen heeft gespeeld. Echter ook het elftal wat het ons eerder dit seizoen heel lastig maakte. We wonnen destijds met 3-4 na een ruststand van 3-1.

Waar we na de wedstrijd tegen Wilhelmina met gepaste trost mochten melden dat we met zestien spelers op pad waren bleek deze trots helaas eenmalig. Wegens uiteenlopende omstandigheden moeten we het vanmiddag stellen zonder: Martin, Bram, Coen en Frits. Zoals vaker dit seizoen kunnen we weer terugvallen op onze talenten van de A1. Vandaag genieten we van de aanwezigheid van Jordi en Job.

Na kort overleg wordt besloten om te starten met de volgende elf: Pepijn, Stefan, Roy, Kees, Wilco, PJ, Django, John, Ramon, Peter en Lex. Op de bank kennen we Job, Jordi en Chris-Jan. Als vlaggenist rekenen we weer op de kunsten van Henk en voor de technische ondersteuning vanuit de dug-out is Stan zoals altijd van de partij.

Als we klokslag 13:00 klaar staan blijkt dat de wedstrijdbal meer weg heeft van een bowlingbal dan een voetbal. We verzoeken scheidsrechter Dhr. R den Teuling dan ook vriendelijk toch eerst ergens een ander speeltuig op de kop te tikken. Met enkele minuten vertraging is het dan zo ver en wordt er door de voorwaartsen van Haarsteeg afgetrapt.

Gesterkt door de ervaring van de heenwedstrijd en het positieve gevoel van de pot tegen Wilhelmina beginnen we scherp aan de opdracht van vanmiddag. Nog voordat een van beide teams een kans heeft weten te creëren komen we op voorsprong. Peter neem de bal over van een Haarsteeg verdediger en stoomt alleen richting het
vijandelijke doel. Omdat de verdedigers niet echt reageren besluit hij onderweg nog even zijn veters te strikken en zijn kousen op te trekken alvorens hij de keeper met een drietal schijnbewegingen op zijn kant dwingt en het leder in de andere hoek binnen schuift. In de 7e minuut staat het 1-0.

Stefan Liebrecht

We houden het goede spel vast en blijven de bovenliggende partij. Langzaam maar zeker worden we echter slordiger en komt Haarsteeg beter in de wedstrijd. We produceren niet veel meer dan lange ballen die me de zelfde vaart weer terugkomen. Toch ziet het er geen moment naar uit dat Haarsteeg gevaarlijk gaat worden. Onze linksback, rechtsback en voorstopper in één, Stefan speelt namelijk de (tot nu toe) beste wedstrijd uit zijn carrière. Iedere bal ook maar in de buurt komt van zijn fraaie gele schoenen of zijn kalende voorhoofd wordt keurig verwerkt en ingeleverd bij een teamgenoot. We gaan dan ook met 1-0 naar de thee.

In de rust worden net als iedere week de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet om de wedstrijd maar snel van iedere spanning te ontdoen. Hoewel Stefan vandaag als onbetwiste “man of the match” wordt uitgeroepen verdient ook alleskunner Jordi een eervolle vermelding. Nog geen vijf minuten na zijn invalbeurt weet hij zijn eerste goal binnen te prikken. Een goal zoals we heb in de wedstrijd tegen Wilhelmina eveneens lieten zien, en een waar we inmiddels vele trainingsminuten in hebben gestoken. De inspeelpass van Roy richting Peter-Jan, even de controle op de midden en dan de spits op maat bedienen.

De afspraken worden keurig nagekomen en het “killen” van de wedstrijd is binnen no-time een gebeurd. Drie minuten na de tweede goal maakt Pjut de 0-3 en een kleine vijf minuten later is het Jordi die met zijn tweede van de middag de 4-0 op het scorebord zet. In de 69e minuut wordt het nog gekker en zet Jordi met zijn derde treffer de 5-0 op het scorebord. In de negentien minuten na rust weten we liefst vier keer te scoren en is iedere illusie op een puntje voor Haarsteg ook wel verdwenen.

We brengen de wedstrijd rustig naar het einde en weten daarnaast ook nog eens de nul te houden. Al met al een prima wedstrijd waarbij we dodelijke effectief zijn gebleken en waarbij we maar een enkele kans hebben moeten toestaan. Vakkundig keeperswerk van Pepijn in combinatie met goed verdedigend werk heeft er echter voor gezorgd dat we met een mooie 5-0 aan het pils kunnen.

Zoals reeds vaker is gebleken doet goed voorbeeld  volgen en zien we ook het eerste een gemakkelijke 5-0 behalen. Zo blijken we niet alleen een uitstekend opleidingselftal te zijn voor de vele aanstormende talenten die onze vereniging rijk is maar blijken de ook een bron van inspiratie voor onze grote voorbeelden van het eerste elftal.