HRC’14 3 – OJC Rosmalen (4-3)

HRC’14 3 – OJC Rosmalen (4-3)

HURWENEN – Na de enorme zeperd van vorige week vandaag de kans op eerherstel. Wanneer je echter bedenkt dat de tegenstander van vandaag OJC Rosmalen 9 is weet je dat het een lastig verhaal gaat worden. OJC verspeelde deze competitie pas eenmaal punten en wel een 4-3 nederlaag tegen RKJVV. Juist, de ploeg waarvan wij vorige week met liefst 7-1 klop kregen!

Vanwege een grote lijst afwezigen: Pepijn, Ramon, Martin, Hein en Lex zijn we vandaag wederom genoodzaakt een beroep te doen op onze vrienden van de A. Dit keer krijgen we hulp van Jordy, Berend, Armando en Tom. Wat zouden wij als derde elftal toch moeten zonder deze helden.

Zoals afgesproken is vrijwel iedereen om 10:00 aanwezig, alleen Frits presteert het om net als voorgaande weken ook dit keer weer te laat te zijn. Omdat we echter weten dat hij vanuit Driel geregeld last heeft van files op de rotonde zien we het ook deze week maar weer door de vingers en mag Frits in de basis starten. Als straf knalt hij wel weer terug van de spits naar de voor hem ondankbare linksback positie.

We starten met Berend op doel. Centraal spelen Bram en Roy. Op de backs kennen we Stefan en Frits. Op het midden John, Pjut, Peter en Django. Voorin mogen CJ en Jordy proberen een goaltje te prikken. Op de bank hebben we Kees, Armando en Tom.

Omdat we (bijna) allemaal op tijd zijn biedt ons dit de kans een keer warm te lopen voor de wedstrijd en we staan dan ook mooi op tijd om de groene mat. Na een goede warming-up en een aantal motiverende woorden van de technische staf zijn we er klaar voor. Het is 11:00 en er wordt afgetrapt.

Omdat OJC niet met drie spitsen speelt biedt dit onze voorstopper de mogelijkheid bij te sluiten op het midden. Met deze extra man erbij op het middenveld en het sterke verdedigingsblok met Bram-Stefan en Frits daarachter maakt dit dat we sterker zijn dan OJC. We krijgen kansen en het duurt dan ook niet lang voordat de verdiende 1-0 lijkt te vallen. Om onduidelijke redenen klinkt het fluitsignaal voor buitenspel. Een zuiver doelpunt wordt ons ontnomen.

We laten ons echter niet ontmoedigen en blijven goed voetbal spelen. Volgens sommige zelfs ons beste spel tot nu toe. Dan een spaarzame uitbraak van OJC waarbij zij de 0-1 maken. Een mislukte voorzet van grote afstand valt met een boog over alles en iedereen heen. Na 21’minuten voetbal staan we achter. We laten ons niet uit het veld slaan gaan door met ons goede spel. Het duurt dan ook niet lang voordat de verdiende gelijkmaker valt. Na ’28 minuten trekken we de stand gelijk. De bal wordt door Roy strak ingespeeld richting spits Jordy die in een vloeiende beweging weg draait bij zijn man en de bal in het dak van het doel hamert.

Het niveau van HRC’14 zakt naarmate het eerste half uur verstrijkt en OJC komt beter in de wedstrijd. We krijgen dan ook direct de deksel op onze neus. ’35 minuut, een vrijetrap wordt door de aanvoerder van OJC hard binnen geschoten en laat de verder sterk keepende Berend kansloos, 1-2. Nog voor de rust lijkt de wedstrijd gespeeld. Een slippertje gedurende de opbouw stelt de spits van OJC in staat de 1-3 binnen te schuiven.

Tijdens de rust zijn we ons er van bewust dat we deze pot nog kunnen omdraaien. We hebben het immers al eerder gedaan. Winnen na een 3-1 achterstand bij rust.

Er volgens wat omzettingen. Zo smeekt Stefan met tranen in zijn ogen of hij a.u.b. niet tegen de dame van OJC hoeft te gaan staan. De “angst” om gedold te worden door “een meisje” wint het van de wil om deze wedstrijd te winnen. Tom stelt zich beschikbaar om het vrouwelijk schoon te bestrijden en Stefan de gevreesde vernedering te besparen. Daarnaast wordt Peter laatste man en Armando gaat op 10 spelen.

Deze wijzigingen hebben snel effect. In de ’50 wordt Jordy naar de grond gewerkt in de 16-meter en de penalty wordt door Peter beheerst afgerond, 2 -3. Het geloof is terug en we strijden voor de punten. Hierbij krijgen we hulp van een OJC verdediger die ook eens wilde scoren. Een doeltrap van Peter wordt onder druk van John slecht verwerkt door de OJC speler. Een terugspeelbal richting zijn eigen keeper is dusdanig lastig dat deze pardoes in het netje valt, 3-3. Niet verkeerd na een 1-3 achterstand…

Toch wordt het nog beter. In de ’88 minuut pakken we ook nog de voorsprong. Een assist van John wordt door Jordy klasse binnen geschoten. 4-3 met nog maar een paar minuten te gaan. Het lijkt nu een kwestie van uitspelen te zijn. Toch komen we nog heel goed weg. Uit een corner kopt de spits van OJC snoeihard binnen. Roy brengt “onbewust” tot 2x toe redding op de doellijn waardoor we de voorsprong behouden.

Al met al een terechte overwinning op een sterke tegenstander waar we trots op mogen zijn. Volgende week een weekendje vrij om te kunnen herstellen van deze slopende pot voetbal. Om op conditie te blijven is het belangrijk dat iedereen deze dagen minimaal 3x gaat hardlopen (en niet alleen van de bank naar de koelkast) en daarnaast alleen Spa rood drinkt tijdens de verjaardag van Johan en de Super Thursday. We vertrouwen er op dat dit advies ter harte wordt genomen om zo te kunnen knallen tijdens de volgende wedstrijd tegen RKKSV.