HRC’14 3 – TGG 5 (5-1)

HRC’14 3 – TGG 5 (5-1)

Ha comenzado la Liga! Vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen The GoalGetters uit den Bosch op deze benauwde en klamme nazomerzondag. De uitverkorenen om in de basis te starten waren vandaag: keeper Pep, verdediging; Stefan, Kees, Roy, John, middenveld; Frits, PJ, Django en Ramon en het spitsenduo werd vorm gegeven door Lex en Peter. Martin en Hein zaten op de bank.

Na een korte introductie van Peter en het officieel uitreiken van de nieuwe shirts door Roy begon de stemming voor de aanvoerder van het team. De stemmen werden geteld en merkwaardig genoeg werd grensjager Henk unaniem als onze nieuwe aanvoerder aangewezen. Kees stond met zwetende oksels in de deuropening met de felbegeerde gele band aan zijn arm om als eerste het veld te gaan betreden. We besloten in te grijpen om de democratische beslissing eer aan te doen. Na een korte schermutseling waarbij diversen spelers passend geweld niet schuwde kwamen we tot de conclusie dat de gele band vastgenaaid zat aan het persoonsgebonden shirt van Kees. Tja zei Stan, dan is het niet anders, bij deze benoem ik met mijn vetorecht Kees als captain. Er werden wat watten in de bebloede neus van Kees geduwd en na wat excuses over en weer stonden we gesteld om het te starten.

Met het zweet tussen de bilnaad en de spanning in het gezichtje betraden we het wat zanderige veld in Hurwenen. Het was vanaf de eerste minuut duidelijk dat iedereen er vandaag vol voor ging. Mede door deze instelling en de concentratie vanaf de eerste minuut kon Peter in de 4e minuut de brilstand van het bord koppen en maakte de 1-0. Met een goed gevoel maar wetende dat we er nog lang niet waren gingen we verder. Jammer genoeg kregen we na slordig balverlies in de 20e minuut de gelijkmaker voor onze kiezen. Iedereen was weer wakker en we pakte ons eigen spel gelukkig snel op waardoor we in de 29e minuut door PJ met een afstandschot weer op voorsprong kwamen.

Lex had in de voorgaande minuten naar nestor Peter staan te kijken, had wat aantekeningen gemaakt, wat aanvalsvormen uitgetekend in het zand en besloot ook maar eens te gaan scoren. In de 32e minuut kreeg Lex op aangeven van Django de kans en tekende voor de ruststand van 3-1.

In de rust kwam Hein erin voor kersverse vader John. Hein mocht de rechtshalf plek innemen en allround speler Frits werd linksback gezet. Ik zag Frits achter me staan en zei “jij kan ook werkelijk op alle plaatsen spelen”, waarop Frits antwoorden “tja, Stan zei dat ik vandaag misschien nog wat minuten mag keepen”. “Het zal wel” zei ik en het fluitsignaal voor de 2e helft klonk.

In de kleedkamer was gezegd dat we ervoor moesten waken niet te slap te beginnen en vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn om niet de 3-2 te laten scoren door TGG. In de 46e minuut zagen we Stan achter de duck out een bos bloemen pakken, een feestmuts opzetten en met een grijns van oor tot oor stond hij daar maar te staan. Tja, wat moesten we hier nou weer van denken? Echter in de 55e minuut viel het kwartje. Stefan himself had zijn persoonlijke record verbroken en meer dan een helft lang zijn kunsten laten zien. Na een korte ceremonie en felicitaties van beide partijen kwam Martin het veld in hollen en nam de plek van Stefan in.

Frits had van de gelegenheid gebruik gemaakt om even met Pep te praten en zei “ik pak de volgende wel”. In de 74e minuut kwam John terug het veld in voor Django. In de 75e minuut hield Frits woord en stopte met beide handen een richting doellijn scherende bal. Fris mocht van de scheidrechter rust nemen op de bank met een terechte rode kaart. TGG nam de penalty en schoot deze welgericht in de linker (of was het nou rechter?) hoek. Penaltykiller Pep schoot met al zijn reflexen dezelfde hoek in en ontnam de 100% scoringskans van TGG. Beduusd van de gemiste kans maar sportief zoals onze tegenstander was besloten ze de 4-1 zelf te maken in de 79e minuut.

Het laatste wapenfeit van de dag was in de 83e minuut. Na een goeddoorziende pass van PJ op Ramon werd de keeper met een soort van stiftschot verschalkt en werd de eindstand van 5-1 bezegeld. De donderdag voor deze wedstrijd had de scorende nog hetzelfde op een training geprobeerd maar bij die uitvoering is waarschijnlijk de drainage van het 1e veld van Hurwenen geraakt door diens in de grond dringende voet.

Al met al een overwinning voor en door het team. Als team hebben we gewonnen en de punten waren dik verdiend. Volgende week uit tegen Den Dungen 6 (altijd lastig). Er zijn al vele afmeldingen van spelers die vandaag in de basis stonden, echter met de kern en wilskracht van vandaag moeten we ook in Den Dungen de punten binnen kunnen slepen.