HRC’14 3 – Wilhelmina 7 (2-0)

HRC’14 3 – Wilhelmina 7 (2-0)

In het kader van beter laat dan nooit nog een kort verslag van de gewonnen pot tegen Wilhelmina. De eerste 3 kwartier van de voorbereiding bestonden uit een foto maken voor op de website. Stoelen werden uit de kantine gesleurd, het gras werd nog even bijgeknipt en nadat iedereen zijn lippenstift en mascara op had gedaan kwam Kees nog even met de gelpot langs. Een selectie van de gewonnen prijzen werden op de voorgrond gezet en na een aantal poses stonden we eindelijk piekfijn op de foto.

Op deze (waarschijnlijk) laatste “mooiweervoetbaldag” traden de volgende 11 man aan: Sjors, Stefan, Kees, Roy, Martin, Frits, PJ, Ramon, Django, Lex en Peter. Op de bank zaten CJ, Hein, huurling Tom en Pepijn.

Een compleet ander Wilhelmina dan het voorgaande jaar betrad de grasmat in Rossum. Het spel van HRC was beter dan Wilhelmina, maar echte grip en overheersing zat er vandaag toch niet in. In de 43e minuut kon Peter door een gerichte actie richting het doel vanuit een pass van Django de keeper op het verkeerde been brengen en de bal netjes langs hem schuiven (1-0).

In de rust kwam Roy op de plaats van Kees, verliet Kees het veld en mocht Tom de wei in op de plek van Roy. Hein verving Frits en CJ nam de plaats van Django in. De altijd gedreven en serieuze Kees gaf in de 50e minuut op de bank aan leider Stan aan dat hij heel goed is. Hoe we deze opmerking moeten interpreteren blijft een raadsel maar waarschijnlijk zat Kees nog te popelen om nog wat minuten te mogen maken.

In de 59e minuut ging er een bal vanaf linksvoor via Peter naar Lex en werd doorgetikt naar Ramon. Deze verzilverde de 2-0 met een lob over de keeper. In de 65e minuut liep de uitgeputte Stefan richting bank en gooide met zijn laatste krachten Frits vanaf de bank het veld in.

Gatenloper (ook belangrijk!) Lex stelde zijn plaats ter beschikking aan Pepijn die nog wat minuten mocht gaan maken. In de 79e minuut gebeurde het volgende (quote Stan): “Ramon geeft hem voor op Pepijn, deze stuurt 3 personen met een kluitje het riet in, schiet maar wordt er door een handsbal uitgehouden. De penalty die daar uit voort komt wordt gestopt door de keeper van Wilhelmina. (slecht ingeschoten)”. Wij vermoeden dat Pepijn het gevoel van een penalty als keeper houden nog in zijn achterhoofd had en dit gevoel ook gunde aan de keeper van Wilhelmina.

Met het feit van de 3 behaalde en verdiende punten van vandaag in ons achterhoofd hebben we dit met zijn alle gevierd tot lang na de wedstrijd in het zonnetje op de grasmat. Onder andere deze saamhorigheid maken HRC 3 tot wat we zijn. De teamspirit, ervaring, plezier (en driehoekjes), elkaar wat gunnen, niet zeiken maar accepteren geeft aan dat we met veel plezier een goed team vormen. Voetbal is een hobby en daar halen we ons plezier uit. Dat we daarmee wat punten mee sprokkelen is mooi meegenomen!