HRC’14 5 – DSS’14 4 (6-0)

Vandaag ging het elftal de confrontatie aan met DSS’14 4. Oftewel de nummer 1 tegen de nummer laatst binnen deze competitie. Het team was gebrand op een goede zege om toch na de twee verloren wedstrijden ervoor de nummer 1 positie te bewaken. Met nog 5 competitie duels te gaan is het spannend geworden in de bovenste regionen van deze competitie, dus was het zeer belangrijk om weer een zege te behalen. Met Buren en TEC als grote concurrenten hijgend achter HRC’14, kon de koploper geen steken laten vallen.

Plan van aanpak werd besproken en men ging vandaag met vertrouwen voor een goed resultaat.

Onder leiding van A. van Mouwrik begon de wedstrijd. HRC’14 kwam al gauw terug in hun vertrouwde spelletje en zocht gelijk de aanval. Na 4 minuten werd dit goede spel bekroond met een goal van Manuel Sterk. Nog geen 2 minuten later werd de 2-0 al binnen geschoven door Martijn van der Zwan. HRC’14 zat al gelijk op rozen want de tegenstander van vandaag had niet veel in te brengen en werd steeds maar weer op eigen veld onder zware druk gezet. Na 20 minuten kon er weer gejuicht worden, na goed doorzetten van aanvoerder Patrick van Santen kon deze ook zijn goal maken en de 3-0 op het scorebord plaatsen. Hetgeen wat we de laatste twee wedstrijden miste kwam nu alles ineens op zijn plaats…?

Natuurlijk had dit ook met een ander type tegenstander te maken, maar nu werd er wel goed spel gemaakt en afgerond en kon het team fysiek goed mee met deze opponent. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft kon Manuel Sterk zijn 2de maken van deze ochtend en zo ook de ruststand van 4-0 bepalen.

Na rust hetzelfde spelbeeld HRC’14 domineerde en DSS’14 kon weinig anders doen als verdedigen. Na een kwartier gespeeld te hebben kon ook Patrick van Santen zijn 2de maken van deze ochtend en de stand op 5-0 zetten. Na nog vele kansen gekregen te hebben moest het team toch wachten op de 30ste minuut waarin Patrick van Santen zijn 3de en de 6de voor het team kon maken.

Hierna werd het rommelig goede kansen werden er niet meer benut waaronder een penalty, iedereen wilde scoren dus zakte het team uit formatie en werd geïrriteerd door vele kansen te missen. Dit moet echter wel anders gaan met de komende wedstrijden waarin we concurrent TEC thuis nog op bezoek krijgen en waarin we nog uit moeten naar Ophemert.

Maar goed deze dag werden de punten behouden en kon er weer met plezier gelachen worden. Dat was ook te merken aan de derde helft waarin de wedstrijd nog menigmaal geanalyseerd werd onder het genot van een hapje en een drankje.

De eerste twee weken is het team vrij van voetbal de eerst volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld tegen MEC’07. Hopelijk kunnen we dan de weg die vandaag is ingeslagen een goed vervolg geven.

Nog 4 finales te gaan waarin de concurrenten stevig in de gaten gehouden worden…

Doelpunten 1ste helft :
4e minuut Manuel Sterk 1-0
6e minuut Martijn van der Zwan 2-0
20ste minuut Patrick van Santen 3-0
35ste minuut Manuel Sterk 4-0

Doelpunten 2de helft :
60e minuut Patrick van Santen 5-0
75e minuut Patrick van Santen 6-0