HRC’14 5 – ISC 2 (8-0)

Na vorig seizoen de kleuren van beide verenigingen met ferme nog verdedigd te hebben, was het vandaag de dag dat we per ingang van de nieuwe competitie de kleuren van onze nieuwe vereniging HRC’14 gingen verdedigen. Vooraf werden de sponsors bedankt voor het sponsoren van de nieuwe tenues en de nieuwe voetbaltassen. Hierbij willen wij dan ook Martijn van der Zwan en Rik van Os nogmaals bedanken voor dit alles…..

De blauw/zwarte hemden begonnen vandaag aan de competitie thuis tegen het nog onbekende ISC 2 uit Ingen. Binnen deze nieuwe competitie komen we oude maar ook nieuwe teams tegen en zullen we als HRC’14 5 proberen weer een goed en sportief seizoen te draaien.

Met een selectie van 16 spelers traden we aan op het sportcomplex in Hurwenen. Met als uitzondering dat we na bijna anderhalf jaar een beroep konden gaan doen op Corne van Walraven van vandaag zijn debuut maakte. Sjappooo…. Onder leiding van Adrie van Mouwrik begon de wedstrijd. HRC’14 begon waar het afgelopen seizoen mee gestopt was, met aanvallen. Het zette de gasten gelijk onder druk en dat resulteerde binnen nog geen vijf minuten de 1-0 voorsprong door, jawel, de debuterende Corne van Walraven. Een goed begin natuurlijk en nu maar te hopen dat we dit kunnen uitbouwen. Na nog een aantal keren voor de goal te zijn drukte ook Manuel Sterk door en scoorde daarmee zijn eerste en de tweede goal voor HRC’14 5. Wat een show werd er op de mat gelegd. Met goed positiespel werd de tegenstander onder druk gehouden. De gasten wisten zich enkel tot verdedigen te behouden, maar er was geen houden aan voor het team uit Ingen. HRC’14 rook zijn kansen om de score verder uit te breiden. Dit gebeurde dan ook en werd het derde doelpunt gescoord door aanvoerder Patrick van Santen. Daarna kwam het moment voor Manuel Sterk na eerst 3 á 4 spelers omzeild te hebben kreeg ook de keeper het nakijken van deze speler en scoorde zo de 4-0 binnen het kwartier. Daarna ebte het spel wat weg en kon ISC beter in de wedstrijd komen. Toch bleef het team van HRC’14 staande en kon zelfs vlak voor rust de stand nog hoger brengen door wederom een doelpunt en tevens zijn derde van de wedstrijd door Manuel Sterk.In de rust werd de eerste helft besproken en met twee verse wissels begon de tweede helft. ISC begon sterker aan de tweede helft en wilde niet afgeslacht worden. Met wat kansjes te creeren kreeg ook doelman Chris van Oijen wat meer te doen dan in de eerste helft maar hij hield zijn team staande door enkele reddingen te verrichten. Halverwege besloot HRC’14 dat het tijd was om weer aan te vallen dit resulteerde gelijk weer in een doelpunt en daarmee zijn vierde van de dag voor Manuel Ste rk. Na nog enkele aanvallen was het Patrick van Santen die het team op 7-0 zette. Met nog 30 minuten te gaan konden ook Dion de Ruiter en Marco van Oijen hun debuut voor HRC’14 maken. Na een prachtige aanval kon Manuel Sterk de bal pasen naar Dion de Ruiter die zijn eerste van het seizoen kon maken en daarmee de 8-0 op het scorebord kon zetten. 20 minuten voor tijd kon ook Alex de Lang zijn debuut als veldspeler maken voor het team. We kregen nog wel een paar goede kansen om de score nog verder uit te breiden maar ook bij HRC’14 5 vloeiden de krachten uit de benen. Hierna floot de scheids af en werden de eerste competitie punten behaald in deze nieuwe competitie. Een prima start voor het team van HRC’14 5. Volgende week komt SCR uit Rijskwijk op bezoek, hopelijk kunnen we dan een goede voortzetting op deze wedstrijd plaatsen.

Doelpunten 1ste helft:
1-0 Corne van Walraven
2-0 Manuel Sterk
3-0 Patrick van Santen
4-0 Manuel Sterk
5-0 Manuel Sterk

Doelpunten 2de helft:
6-0 Manuel Sterk
7-0 Patrick van Santen
8-0 Dion de Ruiter