HRC’14 5 – MEC’07 4 (12-0)

Na de goede uitslag tegen DSS’14 4 (6-0), wilde het team de reeks voortzetten tegen de gasten van MEC’07 4 uit Maurik/Eck en Wiel. Met nog 4 wedstrijden te gaan wordt het alsmaar spannender binnen deze competitie. Met HRC als koploper met daarachter met evenveel punten als HRC maar 1 wedstrijd meer gespeeld volgt TEC , met op de derde plaats volgt Buren. Wie uit deze 3 ploegen gaat de titel pakken? Volgende week is de topper tussen beide maar eerst moest MEC’07 vandaag bestreden worden en donderdagavond moet er gespeeld worden tegen Ophemert 2. Zoals gezegd vandaag eerst tegen MEC’07. De ploeg uit Maurik/Eck en Wiel kwam gehavend aan, maar toch moest er rekening gehouden worden met dit team wat naaste concurrent al eerder verraste met een 3-2 zege. Na een het een en ander uitgelegd te hebben door de coach wist het team wat het moest doen en dat was natuurlijk de punten zien te behouden binnen deze wedstrijd maar ook vooral als team de wedstrijd te benaderen. Onder leiding van Dhr. Van der Zwan begon de wedstrijd.

De wedstrijd begon en natuurlijk begon HRC meteen de druk te zetten bij de tegenstander. Zo werden de gasten geheel terug gedrongen op eigen veld en kon er na 5 minuten gelijk gejuicht worden doordat Manuel Sterk HRC op een welverdiende voorsprong nam.

HRC drukte door en de tegenstander had geen antwoord op de druk die toenam. Hiervan profiteerde HRC wederom doordat ook Patrick van Santen kon scoren en zo de 2-0 op zijn rekening nam.

Wat een goed begin van HRC!!! Daarna kregen we kansen genoeg maar ook de tegenstander werd wat wakkerder en begon zich in het spel te mengen. Maar voordat MEC echt gevaarlijk kon worden strafte HRC dit af door een goal van Rik van Os die de 3-0 kon scoren.

Nog geen 2 minuten later werd het 4-0 door Manuel Sterk die met een replica van zijn eerste goal wederom de keeper verraste met een boogbal. 10 minuten later kwam Martijn van der Zwan voor de goal en scoorde ook zijn doelpunt 5-0 wat een stand en nog 8 minuten te spelen in de eerste helft.

Daarna kon Manuel Sterk zijn 3de maken en ja idem zoals de voorgaande goals…. Met een 6-0 voorsprong ging der Manschaft rusten. Natuurlijk de euforie was enorm maar er werd wel benadrukt dat we nu door moesten zetten en de concentratie vast moesten houden. De tweede helft begon daar waar het de eerste helft mee gestopt was. HRC bleef de aanval zoeken en kreeg weer kansen om de score te verhogen. Met 10 minuten gespeeld te hebben kreeg HRC een penalty mee. Doelman Chris van Oijen mocht aanleggen en faalde niet. De 7-0 was een feit. Daarna was het team ongelukkig in de afwerking maar mocht in de 25ste minuut weer juichen toen Manuel Sterk zijn 4de en de 8-0 kon scoren. 10 minuten later kon ook Patrick zijn tweede maken en nog geen vijf minuten later zijn derde. Dus was het in no time 10-0 wat een wedstrijd…. In de 42ste minuut kreeg HRC wederom een penalty en mocht Dion de Ruiter aanleggen om zijn totaalscore te verhogen. Dit deed hij goed waarmee hij de 11de kon maken voor HRC. Met nog 3 minuten te gaan maakte Manuel Sterk zijn vijfde van deze wedstrijd. En bracht uiteindelijk de einduitslag van maar liefst 12-0 op het score bord.

Een goede wedstrijd waarin goede combinaties werden gemaakt wat dan ook weer een goed vertrouwen geeft voor de aankomende wedstrijden. Nog 3 finales te gaan en wellicht kan men dan afstevenen op de felbegeerde titel… We gaan het hopelijk weer mee maken..!!!

Doelpunten 1ste helft:
5e minuut 1-0 Manuel Sterk
7e minuut 2-0 Patrick van Santen
25e minuut 3-0 Rik van OS
27e minuut 4-0 Manuel Sterk
37e minuut 5-0 Martijn van der Zwan
39e minuut 6-0 Manuel Sterk

Doelpunten 2ste helft:
55e minuut 7-0 Chris van Oijen
70e minuut 8-0 Manuel Sterk
80e minuut 9-0 Patrick van Santen
85e minuut 10-0 Patrick van Santen
82e minnut 11-0 Dion de Ruiter
85e minuut 12-0 Manuel Sterk